Κόσμος

Ερντογάν: «Πήγα σχολείο μέσα σε φτώχεια, δεν είχα βιβλία και τετράδια»

Με το πολιτικό θερμόμετρο στην Άγκυρα να βρίσκεται στο «κόκκινο» καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εκλογές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσει ψηφοφόρους. Σε μια προσπάθεια του να προκαλέσει συγκίνηση, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε στα φτωχικά νεανικά του χρόνια. 

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις για τις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία δείχνουν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να παλέψει για την προεδρία, καθώς προβάδισμα έχει η αντιπολίτευση. Και αυτό μάλλον το λαμβάνει υπόψη του, σύμφωνα με τα όσα είπε κατά την διάρκεια ομιλίας του σε φοιτητές. 

«Ξέρεις εμείς πήγαμε στο σχολεία μέσα στη φτώχεια. Δεν είχαμε βιβλία, μολύβια η τετράδια, δυσκολευόμασταν. Το ξέρεις αυτό; Από τους μεγαλύτερούς μας ζητούσαμε κάποιες τυπωμένες σημειώσεις η αντίγραφα βιβλίων. Δεν μας τις έδιναν. Ήδη τα βιβλία δεν μπορούσαμε να τα αγοράσουμε, δεν υπήρχαν» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια ομιλίας του. 

«Για τα τετράδια μάς έδιναν ημερομηνία μετά από μια εβδομάδα ή δέκα ημέρες. Εμείς τι κάναμε; Όταν ήρθαμε στην εξουσία είπαμε η νεολαία μας να μην βασανίζεται έτσι. Να μην έχει τέτοια βάσανα ο κάθε Αχμέτ» πρόσθεσε. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Ρωσία θα ανακοινώσει μια πολύ καλή πρόταση για την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία», λέει ο Λουκασένκο
«Για να μην χάσει όλη την Ουκρανία ο Ζελένσκι δεν θα πρέπει μόνο να διαπραγματευτεί αλλά και να συμφωνήσει με τους ευνοϊκούς όρους που έχουν εγκριθεί από τους Αμερικανούς»
Λουκασένκο
Ο Νετανιάχου με κωδικό QR στο πέτο κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ: Οδηγεί σε site με πλάνα από τη σφαγή της Χαμάς
Πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο σύνδεσμος είναι προσβάσιμος μόνο εκτός Ισραήλ, ένας περιορισμός που το γραφείο του πρωθυπουργού έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για διεθνή προώθηση
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου απευθύνεται στην 80ή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη
Δύο ανήλικοι στην Ολλανδία κατηγορούνται για κατασκοπεία για λογαριασμό της Ρωσίας
Οι ανήλικοι κυκλοφορούσαν σε περιοχές της Χάγης όπου βρίσκονται τα γραφεία της ευρωπαϊκής αστυνομίας Europol και της υπηρεσίας δικαστικής συνεργασίας Eurojust, καθώς και πολλές πρεσβείες, κρατώντας μία συσκευή που αποθηκεύει δεδομένα που στέλνονται μέσω ψηφιακών δικτύων
REUTERS