Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ έσωσε ακόμα ένα αγόρι και μια γυναίκα από τα χαλάσματα

Η ελληνική αποστολή στην Τουρκία συνεχίζει το έργο διάσωσης, με πολύ κόσμο να παραμένει στα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι τρομακτικοί σεισμοί 7,8 και 7,6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες διασώστες έβγαλαν από τα ερείπια που άφησαν οι σεισμοί άλλη μια γυναίκα ζωντανή και ένα αγόρι 15 χρονών. Επίσης ανέσυραν ένα κορίτσι και έναν άνδρα 40 ετών, νεκρούς.

Η ελληνική αποστολή διάσωσης ετοιμάζεται να ενισχυθεί, προκειμένου να ενταθούν οι προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες. 

Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται να φύγουν για την Τουρκία δυνάμεις από τη 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), 15 Πυροσβέστες και 3 άτομα από το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η αποστολή της ΕΜΑΚ έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών, μια γυναίκα, ένα αγόρι 15 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών. 

Συνολικά, 4 ανθρώπους ζωντανούς και 3 νεκρούς.

Πάνω από 8.700 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Ο αριθμός των θυμάτων μέχρι στιγμής υπολογίζεται σε 8.764 ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματίες και οι άστεγοι στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (AFAD), 6.234 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Στο μεταξύ ο απολογισμός των νεκρών στη Συρία ξεπέρασε τις 2.500.

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν και σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανικό το «ύποπτο» drone που συνετρίβη σε λίμνη στη Λιθουανία - Ξέφυγε από την πορεία του
Η Λιθουανία, που είναι χώρα μέλος του NATO, ζήτησε πέρυσι από τη συμμαχία ενίσχυση της αντιαεροπορικής της άμυνας αφότου στρατιωτικά drones από τη Λευκορωσία έπεσαν στο έδαφός της δύο φορές τον Ιούλιο του 2025
Drone
«Φρένο» του Ιράν στον Τραμπ για τις διαπραγματεύσεις: «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι την πλήρη νίκη»
«Οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις του Ιράν είναι περήφανες και ακλόνητες στην υπεράσπιση της ακεραιότητας του Ιράν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης του Ιράν
Φρουροί της Επανάστασης
Ο Τραμπ θέλει συμφωνία με το Ιράν – «Απίθανη η επιτυχία των συνομιλιών», λένε Ισραηλινοί αξιωματούχοι
Ισραηλινοί κύκλοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς τις πιθανότητες επιτυχίας, επισημαίνοντας ότι η Τεχεράνη δύσκολα θα αποδεχθεί βασικές προϋποθέσεις που θέτει η αμερικανική πλευρά
Ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό