Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Ειδικά κατασκευασμένα πλοία θα στεγάσουν 3.000 σεισμόπληκτους στο Χατάι

Πέντε 24ωρα αφότου ο σεισμός στην Τουρκία άφησε πίσω του χάος και θάνατο. Μία εταιρεία θα στείλει δύο ειδικά κατασκευασμένα πλοία για να στεγάσουν 3.000 σεισμόπληκτους της επαρχίας Χατάι που ισοπεδώθηκε από τα χτυπήματα του Εγκέλαδου. 

O τρομερός σεισμός στην Τουρκία κατέστρεψε την νότια επαρχία Χατάι, που μετρά πάνω από 20.000 νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους. Τώρα, η τουρκική ενεργειακή εταιρεία «Karadeniz Holding» ανακοίνωσε ότι θα στείλει δύο ειδικά κατασκευασμένα πλοία. 

Το κάθε ένα από αυτά μπορεί να φιλοξενήσει 1.500 ανθρώπους.

«Η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές για να στείλει τα σωστικά πλοία Suheyla Sultan και Rauf Bey στην πόλη Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) της επαρχίας Χατάι», αναφέρει η εταιρεία και προσθέτει ότι αυτή θα είναι η πρώτη ανθρωπιστική αποστολή της.

Τα πλοία αυτά είναι ειδικά κατασκευασμένα για αποστολές παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, έχουν δωμάτια, ψυγεία, τηλεοράσεις και σύστημα θέρμανσης, ενώ παρέχουν και υπηρεσίες εκπαίδευσης, υγειονομικής περίθαλψης και σίτισης, όπως ανέφερε η εταιρεία.

«Επικεντρώσαμε όλη την ενέργειά μας σε αυτό το έργο για να εξυπηρετήσουμε τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές. Στοχεύουμε να τους παράσχουμε ένα ασφαλές καταφύγιο το συντομότερο δυνατό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο σεισμός άφησε πίσω του εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους σε δέκα επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας με πολλούς από αυτούς να κοιμούνται σε σκηνές και σε αυτοκίνητα σε πολικές θερμοκρασίες.

Η «Karadeniz Holding» είναι γνωστή για τα 36 πλωτά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους και δημοσιογράφους κατά τη συγκομιδή ελιών
Παλαιστίνιοι χωρικοί, ακτιβιστές και αρκετοί δημοσιογράφοι έγιναν στόχος Ισραηλινών εποίκων κοντά σε φυλάκιο στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εν μέσω της περιόδου συγκομιδής των ελιών
Ο σύμβουλος ασφαλείας του Reuters, Γκραντ Μπόουντεν, βοηθά τον φωτογράφο του Reuters, Ρανίν Σαουάφτα, μετά από επίθεση ισραηλινών εποίκων
ΗΠΑ: Σάλος με χριστιανό Δημοκρατικό στο Τέξας – Ακολουθεί πορνοστάρ και μοντέλα OnlyFans στο Instagram
Ο Τζέιμς Ταλαρίκο, ανερχόμενος Δημοκρατικός στο Τέξας που προβάλλει τη χριστιανική του πίστη, δέχεται σφοδρή κριτική μετά τις αποκαλύψεις για τους λογαριασμούς που ακολουθεί στο Instagram
Ο βουλευτής του Τέξας Τζέιμς Ταλαρίκο μιλά σε μια συγκέντρωση
The Economist: Η Βενεζουέλα, το επόμενο πεδίο δοκιμής του δόγματος «Americas First» του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος δείχνει έτοιμος να μετατρέψει τη Βενεζουέλα σε εργαστήριο ενός νέου δόγματος ασφαλείας, με το φάντασμα των φιάσκων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ να πλανάται από πίσω
Ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Καραϊβική