Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη ανάρτηση της Αγγελικής Αδαμοπούλου μετά την αποχώρησή της

Την πρώτη της ανάρτησημετά την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε η βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου.

Στην ανάρτησή της, η Αγγελική Αδαμοπούλου ευχαριστεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση του να μπει στην ΚΟ, τον Δεκέμβριο του 2022, και ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα.

Επίσης τονίζει πως στις επερχόμενες εκλογές δε θα είναι υποψήφια ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με κάποια άλλη παράταξη.

Αναλυτικά η ανάρτησή της

«Θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι, κατόπιν περισυλλογής και αμιγώς προσωπικής συνειδητής απόφασης, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές.

Προς αποφυγή παρερμηνειών, δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφια με καμία παράταξη δεδομένου ότι δεν επιθυμώ να συμμετέχω στον πολιτικό στίβο στο προσεχές μέλλον. Προς τούτο, και ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του Σύριζα- ΠΣ για τις υποψηφιότητες Βουλευτών στις προσεχείς εκλογές, κοινοποίησα στον Πρόεδρο του Σύριζα-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα την απόφασή μου να μην συμπεριληφθώ στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης. Σήμερα επίσης κοινοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ.Κωνσταντίνο Τσούλα και στον Αλέξη Τσίπρα, την απόφαση αποχώρησής μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Εκφράζω για άλλη μία φορά τις ευχαριστίες μου στον Αλέξη Τσίπρα για την πρότασή του να προσχωρήσω στην παράταξη της οποίας ηγείται. Δηλώνω εκ των προτέρων ότι οποιαδήποτε έκκληση να παραδώσω την έδρα μου θα αποβεί άκαρπη.

Η έδρα αυτή ανήκει στους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους και σε αυτούς θα την παραδώσω μόλις λήξει η θητεία μου. Με σαφή πατριωτικό προσανατολισμό για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα, για το κράτος δικαίου, τη Δημοκρατία, την ισότητα και τον ανθρωπισμό, με σημαία μου ότι αυτοσκοπός της πολιτικής και της εκάστοτε παράταξης πρέπει να είναι ο Άνθρωπος και η αξιοπρέπειά του, συνεχίζω τον συλλογικό αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτωχοποίησης των συμπολιτών μου, συρρίκνωσης των δικαιωμάτων τους και εκποίησης των δημοσίων αγαθών. Συνεχίζω επίσης την άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων μου, εντός Βουλής και στους δρόμους όπου κερδίζονται οι αγώνες»

Η Αγγελική Αδαμοπούλου είχε προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ στις 20 Δεκεμβρίου του 2022, ωστόσο μόλις 2 μήνες μετά, αποχωρεί.

Υπενθυμίζεται πως είχε εκλεγεί αρχικά με το ΜέΡΑ25 και είχε αποχωρήσει στις 8 Μαρτίου 2022, καταγγέλλοντας σεξισμό και έλλειμμα δημοκρατίας στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Τον Δεκέμβριο είχε συναντηθεί με τον Τσίπρα και είχαν συμφωνήσει την προσχώρησή της στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - Τη Δευτέρα κυκλοφορεί το βιβλίο του
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 6
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συνάντησε την Λίνα Μενδώνη: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού με κορυφαία μουσεία των ΗΠΑ, όπως το Getty, το MET, το Museum of the Bible και τη National Gallery of Art
Λίνα Μενδώνη και Κίμπερλι Γκιλφόιλ
«Χωρίς έρεισμα» οι αντιδράσεις της Τουρκίας για τον ελληνικό θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, λέει το υπουργείο Εξωτερικών
Νωρίτερα, η τουρκική διπλωματία κατηγόρησε την Ελλάδα ότι πέτυχε την έγκριση από την ΕΕ ενός συμπληρωματικού χάρτη θαλάσσιου σχεδιασμού που επεκτείνεται πάνω σε περιοχές τουρκικής διεκδίκησης
ÓõíÜíôçóç ôïõ õðïõñãïý Åîùôåñéêþí Íßêïõ ÄÝíäéá ìå ôïí Ãåíéêü ÃñáììáôÝá ôïõ ÍÁÔÏ ÃÝíò Óôüëôåíìðåñãê, ôçí Ôñßôç 6 Ïêôùâñßïõ 2020. 
(EUROKINISSI