Ελλάδα

Τέμπη: Τι διαπιστώνουν ερευνητές για την έκρηξη μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων

Στον απόηχο της εθνικής τραγωδίας με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, ένα από τα θέματα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο ερευνών, είναι η μεγάλη έκρηξη που καταγράφηκε σε βίντεο ντοκουμέντο…

Η σύγκρουση τρένων στα Τέμπη καταγράφηκε σε βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο αποτυπώνεται και η μεγάλη έκρηξη που οδήγησε στον θάνατο δεκάδες επιβάτες. Από την πρώτη στιγμή γίνεται προσπάθεια να δοθεί ερμηνεία και να βρεθεί εξήγηση για αυτή την έκρηξη. Με ειδικούς εμπειρογνώμονες, να θεωρούν μετά το πέρασμα των πρώτων ημερών, πως αυτή προκλήθηκε από τα λάδια που είχαν οι δύο αμαξοστοιχίες.

Μια πρώτη εκτίμηση των ερευνητών είναι ότι η έκρηξη, μετά τη σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη, πιθανότατα να προκλήθηκε από τα λάδια που είχαν στις μηχανές τους οι δυο αμαξοστοιχίες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, σε κάθε μηχανή υπήρχαν 2,5 τόνοι λαδιού, δηλαδή πέντε τόνοι λαδιού και στις δυο αμαξοστοιχίες.

Με τη μετωπική σύγκρουση ανέβηκε η θερμοκρασία πάνω από το όριο αυτανάφλεξης, έσπασε το δοχείο, εκτοξεύτηκαν τα λάδια, πήραν φωτιά και δημιούργησαν αυτό το τεράστιο μανιτάρι που είδαμε στο βίντεο – ντοκουμέντο μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν ακουστεί πολλά, για πιθανή ύπαρξη επικίνδυνων χημικών, ακόμα και για φιάλες υγραερίου μέσα στο μπαρ. Η οριστική απάντηση για το τι προκάλεσε αυτή την ισχυρή έκρηξη θα δοθεί από την έρευνα των πραγματογνωμόνων.

Να σημειωθεί ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε λαμαρίνες, φρούτα και σιτηρά και όχι κάποιο εύφλεκτο υλικό.

Αυτό προέκυψε τόσο από την έρευαν των αστυνομικών αλλά και από πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο της τραγωδίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών: Οι αφανείς ήρωες που παλεύουν και με τις πληγές του συστήματος – «Χωρίς εμάς δεν υπάρχει ΕΣΥ»
Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ) καταγγέλλει ότι παρά τις υποσχέσεις της πολιτείας και το σημαντικό έργο τους, οι νοσηλευτές παραμένουν επαγγελματίες β’ κατηγορίας
Νοσηλευτές