Ελλάδα

Τέμπη: Στα 3.500 ευρώ το ποσό που θα δοθεί για τις κηδείες των θυμάτων

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως όλες οι κηδείες των θυμάτων στα Τέμπη θα γίνουν δημοσία δαπάνη. Μετά τις φήμες που ήθελαν το αρχικό ποσό να μειώνεται, το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση…

«Σχετικά με φήμες για δήθεν περικοπή της δημόσιας δαπάνης για την κηδεία των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, υπογραμμίζεται ότι οι φήμες αυτές είναι παντελώς ανυπόστατες. Δεν υπάρχει καμία περικοπή» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.

Αντίθετα, όπως επισημαίνει, «με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εκδίδεται, το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ». Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί αύριο. 

Είχαν προηγηθεί πληροφορίες που ανέφεραν ότι το ποσό που θα δινόταν στους συγγενείς των θυμάτων για τις κηδείες, θα ήταν 2.000 ευρώ. Αυτό είχε προκαλέσει αντιδράσεις, με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων πάντως, να ξεκαθαρίζει πως το ποσό που θα δοθεί τελικά θα είναι 3.500 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην ίδια γραμμή - «Εντάσσεται στην κανονική λειτουργία και δεν αποτελεί έκτακτο συμβάν»
«Η απόσταση μεταξύ των συρμών καθορίζεται και παρακολουθείται από το αυτόματο σύστημα και το Κέντρο Ελέγχου», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης του Μετρό, THEMA
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης στην ίδια γραμμή