Ελλάδα

24ωρη απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ την Τετάρτη 8 Μαρτίου

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ  θα είναι η Αττική την Τετάρτη 8 Μαρτίου καθώς σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι όπως έγινε γνωστό μέσω του Σωματείου Τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ.

Συγκεκριμένα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο από την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 6:00 μέχρι την Πέμπτη στις 6:00.

Η ανακοίνωση έγινε έπειτα από απόφαση του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα: «Στεκόμαστε τόσο πλευρό των εργαζομένων στον ΟΣΕ όσο και τους συγγενείς των θυμάτων στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη κι απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει».

Παράλληλα ακινητοποιημένα θα μείνουν μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαρτίου τρένα και προαστιακός μετά τις αποφάσεις των σωματείων εργαζόμενων της Ηellenic Train να συνεχιστεί η απεργία στον σιδηρόδρομο.

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των σωματείων εργαζομένων της Hellenic Train, (Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης με την Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ) αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 τονίζοντας ότι «δίνουμε μάχη για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων αλλά και για να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

«Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς», δηλώνουν οι εργαζόμενοι, «να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προφυλακίστηκε ο 17χρονος Πολωνός που κατηγορείται ότι σκότωσε την 16χρονη Μάγια – Το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει για την έκδοσή του
«Κρατείται μέχρι να αποφασιστεί από το Συμβούλιο Εφετών αν θα εκδοθεί στην Πολωνία ή θα δικαστεί στη χώρα μας» είπε η δικηγόρος του
Ο 17χρονος Πολωνός που κατηγορείται για τη δολοφονία της 16χρονης
Τα τρία αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το θάνατο του 43χρονου που βρέθηκε κρεμασμένος στην αποθήκη του σπιτιού του στο Κερατσίνι
Το θρίλερ που διήρκησε για τρεις ολόκληρες ημέρες ξεκίνησε το μεσημέρι της 28ης Απριλίου, όταν ο 43χρονος άνδρας είχε επιστρέψει μαζί με τον πεθερό του από το γιατρό
Ο Σπύρος Σέββος