Κόσμος

Ισημερινός: Τέσσερις νεκροί από τον σεισμό των 6,7 βαθμών – Βίντεο από τα φονικά Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον Ισημερινό και στο βόρειο Περού και τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ πολλές είναι οι ζημιές στα κτίρια. 

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Γκιγιέρμο Λάσο, με ανάρτησή του στο Twitter ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και «να ενημερώνονται από επίσημες πηγές».

Σύμφωνα με το αμερικανικών Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,7 σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο και προερχόταν από εστιακό βάθος 66,4 χιλιομέτρων. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την πόλη Μπαλάο, στην επαρχία Γκάγιας.

Η Γραμματεία Διαχείρισης Καταστροφών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ένας τοίχος κατέρρευσε και καταπλάκωσε ένα όχημα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος στην πόλη Κουένκα. Στην κοινότητα Ματσάλα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλά κτίρια κατέρρευσαν, ενώ πολλά χωριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ζημιές αναφέρθηκαν και σε άλλες επαρχίες, όπως σε ένα σουπερμάρκετ όπου κατέρρευσε ένας τοίχος.

Σύμφωνα με τη Γραμματεία, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroecuador διέκοψε τις δραστηριότητές της και εκκένωσε πολλές εγκαταστάσεις της, για προληπτικούς λόγους.

«Όλοι τρέξαμε έξω στον δρόμο… φοβηθήκαμε πολύ», είπε ο Ερνέστο Αλβαράδο, ένας κάτοικος της Ίσλα Πούνια, ενός νησιού κοντά στο επίκεντρο του σεισμού όπου ορισμένα σπίτια κατέρρευσαν.

 

Μετά τον αρχικό σεισμό σημειώθηκαν δύο μικρότεροι μετασεισμοί. Στο Περού, ο σεισμός έγινε αισθητός στις βόρειες επαρχίες αλλά δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος εγκαινιάζει το πρώτο μνημείο προς τιμήν των ΛΟΑΤΚΙ+ στρατιωτικών
Ο Βρετανός μονάρχης αποκάλυψε ένα πρωτοποριακό μνημείο αφιερωμένο στα ΛΟΑΤΚΙ+ μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, σηματοδοτώντας την πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε εκδήλωση υποστήριξης αυτής της κοινότητας
Ο βασιλιάς Κάρολος
Νύφη στο Αζερμπαϊτζάν αυτοκτόνησε μετά τον καβγά για το «προκλητικό» νυφικό της με τα πεθερικά της
«Τι ντροπή. Πώς επιτρέψατε στην κόρη σας να φορέσει ένα τόσο ατιμωτικό, αποκαλυπτικό νυφικό;» - Ο συντετριμμένος πατέρας έδιωξε τον σύζυγό από την κηδεία της κόρης του
Η 19χρονη Lyaman Mammadli
Ο τυφώνας Melissa απειλεί την Τζαμάικα με ανέμους 260 χιλιόμετρα την ώρα και καταστροφικές πλημμύρες
Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ στο Μαϊάμι προειδοποίησε τους κατοίκους της Τζαμάικα να πάνε στα καταφύγιά τους και να παραμείνουν εκεί κατά τη διάρκεια της καταιγίδας που θα ειναι η ισχυρότερη από το 1988
Ο τυφώνας Melissia πλησιάζει στην Τζαμάικα