Πολιτική

Ποινική δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Πάτση για τα πόθεν έσχες και τη συμμετοχή σε ξένες εταιρείες

Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος απαγγέλθηκαν σε βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή, Ανδρέα Πάτση, για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση και συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση.

Κατά πληροφορίες, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών τα αδικήματα που αποδίδονται στον κ. Πάτση, φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα από 17/7/2019 έως 25/2/2022.

Ειδικότερα ο ανεξάρτητος βουλευτής κατηγορείται για ανακριβείς – ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες καθώς δεν καταχώρησε το 2019 πισίνα 28 τμ επ ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη και ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι 2.635 τμ, αντί των 4029 τμ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής.

Επιπλέον, στη δήλωση του 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ποσου 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ ενώ σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα εξωτερικού ανέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκόμιση βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού70.000 ευρώ.

Όσο αφορά στο αδίκημα της συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή, ο ανεξάρτητος βουλευτής φέρεται να μην δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου στο κεφάλαιο τριών εταιρειών με έδρα στην Κύπρο.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος της πρώην και της νυν συζύγου του κ. Πάτση. Η νυν κατηγορείται για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Βρετανία δια παρένθετου προσώπου και η πρώην σύζυγος κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου. Η υπόθεση περνάει πλέον στα χέρια ειδικού εφέτη ανακριτή ο οποίος αναμένεται να οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας στα «κάγκελα» για τα πατίνια στην Αθήνα: «Η πόλη ανήκει σε όλους» – «Είναι θέμα υπουργείου»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καλεί τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση με στόχο την προστασία πεζών και ΑμεΑ
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας 9
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
«Η Ελληνική Κυβέρνηση θα στέκεται πάντα δίπλα στο Ιερό Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, θα το στηρίζει, έτσι ώστε να διαφυλάξει στην αιωνιότητα αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό καθεστώς το οποίο μας κληροδοτήθηκε από τους προγόνους μας»
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
Καρανίκας για Επιστημονικό συμβούλιο Τσίπρα: Ακραία θλίψη – Θεωρεί ότι είμαστε χαζοί
Ο Τσίπρας δεν έχει πολιτικά στελέχη από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το ραδιούργο του γραφείο που τον οδηγεί από ήττα σε ήττα τα τελευταία χρόνια και όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις
Νίκος Καρανίκας 16