Κόσμος

Η Ιαπωνία ζητά την απελευθέρωση υπηκόου της που έχει συλληφθεί στην Κίνα

Η Ιαπωνία κάλεσε σήμερα (27.03.2023) να απελευθερωθεί «το συντομότερο» από το Πεκίνο Ιάπωνας υπήκοος που κρατείται από τις αρχές της Κίνας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του άνδρα, ούτε για τους λόγους της σύλληψής του.

Η ιαπωνική πρεσβεία στην Κίνα ενημερώθηκε «αυτόν τον μήνα πως Ιάπωνας ηλικίας μεταξύ 50 και 60 ετών έχει τεθεί υπό κράτηση στο Πεκίνο για παραβίαση της νομοθεσίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας, Χιροκάζου Ματσούνο. Ο κυβερνητικός αξιωματούχος δεν έδωσε καμία πληροφορία για την ταυτότητα του άνδρα, ούτε για τους λόγους της σύλληψής του.

Πάντως η ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία Astellas Pharma επιβεβαίωσε πως πρόκειται για εργαζόμενό της, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. «Από τη στιγμή που πληροφορήθηκε» αυτή τη σύλληψη, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας «επιμένει να ζητεί σθεναρά από αυτήν της Κίνας να αφήσει ελεύθερο τον ιάπωνα υπήκοο το συντομότερο δυνατόν», υπογράμμισε ο κ. Ματσούνο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών.

Διευκρίνισε ακόμη πως το Τόκιο ζήτησε να επιτραπεί να γίνει προξενική επίσκεψη στον υπήκοο της Ιαπωνίας.

Τον Οκτώβριο του 2019, ιάπωνας καθηγητής πανεπιστημίου τέθηκε υπό κράτηση, καθώς τον βάραιναν κατηγορίες για κατασκοπεία. Αφέθηκε ελεύθερος τον Νοέμβριο.

Ενώ τον Μάρτιο του 2020, το κινεζικό ΥΠΕΞ ανακοίνωνε πως συνέλαβε κινέζο υπήκοο για κατασκοπεία, που σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης εργαζόταν για πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα φωτογραφία «καίει» τον πρίγκιπα Άντριου για το σκάνδαλο Επστάιν: Το πάρτι με τα ναρκωτικά στο εξοχικό της βασίλισσας
Η Daily Mail γράφει πως το συγκεκριμένο πάρτι έγινε σε ένα από τα αγαπημένα εξοχικά της βασίλισσας Ελισάβετ στο οποίο βρέθηκαν προφυλακτικά και λιπαντικά
Η επίμαχη φωτογραφία με την Ghislaine Maxwell και τον Andrew Mountbatten-Windsor
Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 26χρονο που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς στην Κορσική
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ για να ακινητοποιήσουν τον 26χρονο και όταν απέτυχαν ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές
Πυροβολισμοί στην Κορσική
5