Πολιτική

Εύα Καϊλή: Πότε βγαίνει από τη φυλακή – Πού βρίσκονται οι έρευνες για το Qatar Gate

Στο σπίτι της επιστρέφει από μέρα σε μέρα η Εύα Καϊλή, καθώς οι βελγικές αρχές αποφάσισαν την αποφυλάκισή της με «ηλεκτρονικό βραχιολάκι». Υπενθυμίζεται, πως η ευρωβουλευτής κατηγορείται για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate

Οι βελγικές αρχές αποφάσισαν η Εύα Καϊλή να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για το σκάνδαλο Qatar Gate, έπειτα από τέσσερις μήνες κράτησης. Η ίδια θα μείνει σε διαφορετικό σπίτι από τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, αλλά θα έχει μαζί της την μικρή της κόρη.

Ο συνήγορός της, Σβεν Μαρί, εμφανίζεται σήμερα (13.04.2023) ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, όπου αναμένεται να επικυρωθεί και τυπικά η αποφυλάκισή της Εύας Καϊλή.

Η ευρωβουλευτής θα παραμείνει στις φυλακές το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα ώστε να διευθετηθούν οι τεχνικές παράμετροι για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

 

«Τίποτα δεν αντιτίθεται στο να τεθεί υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση» αναφέρει ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ σε επίσημο έγγραφό του, το οποίο παρουσίασε η ΕΡΤ.

«Μπορώ να σας πω ότι βγαίνει από την φυλακή με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια και χωρίς να έχει ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει. Μία υπόσχεση σας δίνω, ότι θα δώσει μάχη μέχρι τέλους για να αποδειχτεί η αθωότητά της» δήλωσε ο έτερος δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και σημείωσε ότι η ίδια δεν θα υποβάλει αίτημα να έρθει στην Ελλάδα, αλλά «θα μείνει στις Βρυξέλλες μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητά της».

Η Εύα Καϊλή θα διαμένει σε απόσταση 10 χλμ από τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ενώ όπως είπε ο Έλληνας δικηγόρος της η ίδια δεν επιθυμεί να έχει πλέον καμία σχέση με τον Τζόρτζι.

Πού βρίσκονται οι έρευνες για το Qatar Gate

Σύμφωνα με το Politico, ανοίγει πλέον ένα νέο κεφάλαιο στην πολύμηνη προσπάθεια των αρχών να ξεκαθαρίσουν ποιοι μπορεί να βρίσκονταν υπό την επιρροή ξένων κυβερνήσεων ενώ εργάζονταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο καθηγητής ποινικού δικαίου στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν στο Βέλγιο, Christian De Valkeneer, σημείωσε πως τίποτα δεν προμηνύει πως θα έχουμε σύντομα μια δίκη.

«Δεν προϋποθέτει ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε. Στο Βέλγιο, πρόσθεσε ο De Valkeneer, η αποφυλάκιση υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση θεωρείται «επέκταση του εντάλματος σύλληψης, με τη μόνη διαφορά ότι το ένταλμα δεν εκτελείται σε φυλακή».

Οι αρχές σύντομα δεν θα έχουν κανέναν στη φυλακή για το σκάνδαλο Qatar Gate, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες οι έρευνες έχουν επιβραδυνθεί, χωρίς άλλες συλλήψεις και με τη σταδιακή απελευθέρωση υπόπτων σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας
Επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Ως προς τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας το γερμανικό υπουργείο απαντά ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να την προσδιορίσει χρονικά
Πρόσφυγες