Κόσμος

Γαλλία: Κλείνουν τα Επείγοντα σε νοσοκομείο στο Παρίσι λόγω έλλειψης προσωπικού

Κλείνει προσωρινά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σε νοσοκομείο στο Παρίσι από αύριο Δευτέρα (24.3.2023) έως και την Τρίτη 2 Μαΐου, λόγω έλλειψης προσωπικού. Πρόκειται για το νοσοκομείο «Ρομπέρ Μπαλανζέ» στο προάστιο Ολνέ-σου-Μπουά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το νοσοκομείο του Παρισιού υποχρεώθηκε να λάβει αυτήν την απόφαση εξαιτίας του προβλήματος υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου BFMTV που μεταδόθηκε χθες Σάββατο.

Το μέτρο αφορά τους ασθενείς που επισκέπτονται με ίδια μέσα το νοσοκομείο. Οι διακομιδές με ασθενοφόρα θα εξακολουθήσουν να γίνονται δεκτές, όπως διευκρινίζεται.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο «Ρομπέρ Μπαλανζέ» ζητούν από τη διοίκηση να προσλάβει προσωπικό, με κατεπείγουσες διαδικασίες.

Η κρίση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στη Γαλλία χρονολογείται από την έναρξη της πανδημίας Covid-19. Έκτοτε επιδεινώθηκε, καθώς αρκετοί υγειονομικοί συνταξιοδοτήθηκαν και άλλοι άλλαξαν δουλειά λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας.

Οι διαθέσιμες νοσοκομειακές κλίνες και το υγειονομικό προσωπικό δεν επαρκούν, ιδιαίτερα σε περιοχές της επαρχίας με μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν εισέπραξε τα πρώτα έσοδα από τα διόδια στα Στενά του Ορμούζ – Ανησυχία για τις νάρκες στην περιοχή
«Τα πρώτα έσοδα που προέρχονται από τέλη διέλευσης από τα Στενά του Ορμούζ κατατέθηκαν στον λογαριασμό της κεντρικής τράπεζας», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου
Τα Στενά του Ορμούζ
Συναγερμός στις ΗΠΑ για το «ασιατικό σκουλήκι-άλτη»: Πολλαπλασιάζεται μόνο του, απειλεί οικοσυστήματα και δεν καταστρέφεται
Έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη μέθοδο άμυνας, αν κάποιος τα πιάσει από την ουρά, μπορούν να την αποκόψουν κερδίζοντας έτσι χρόνο για να διαφύγουν
Σκουλήκια
Ο Πρίγκιπας Χάρι αιφνιδίως στην Ουκρανία: Θα συμμετάσχει στο Φόρουμ Ασφαλείας – Έκκληση να μην ξεχαστεί ο πόλεμος
Αναμένεται να επισκεφθεί τη φιλανθρωπική οργάνωση για την εξουδετέρωση ναρκών HALO Trust, την οποία υποστήριζε η αείμνηστη μητέρα του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα
Πρίγκιπας Χάρι
Οι Ρώσοι κροίσοι έγιναν πλουσιότεροι κατά 11% μέσα σ’ ένα χρόνο παρά τον πόλεμο και τις κυρώσεις
Το Forbes κατατάσσει τον Αλεξέι Μορντάσοφ, γενικό διευθυντή της επενδυτικής εταιρείας Seergroup, ως τον πλουσιότερο δισεκατομμυριούχο της Ρωσίας, με περιουσία 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων
iStock