Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Νίκη Κεραμέως στο newsit.gr: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας γυρίσει στο καταστροφικό παρελθόν που θα πληρώνουμε με «Δήμητρες»

Νίκη Κεραμέως στο newsit.gr: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας γυρίσει στο καταστροφικό παρελθόν που θα πληρώνουμε με «Δήμητρες»

Με την αποτίμηση του έργου που συντελέστηκε τα 4 τελευταία χρόνια στο υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε η κουβέντα που είχαν στα στούντιο του newsit.gr ο Νίκος Ευαγγελάτος με την υπουργό Παιδείας και υποψήφια στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, Νίκη Κεραμέως. Η κα Κεραμέως μίλησε όμως και για τις εκλογές, για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση με το κόμμα Κασιδιάρη, για το σχέδιο για την επόμενη 4ετια αν είναι κυβέρνηση ξανά η ΝΔ αλλά και για την προσωπική της ζωή. 

Όπως είπε ήταν μια πλούσια εμπειρία για εκείνη και αισθάνεται όπως σημείωσε ευγνώμων που είχε μια πλήρη θητεία στο υπουργείο Παιδείας. «Η Παιδεία θέλει χρόνο για να σχεδιάσεις να νομοθετήσεις, να βελτιώσεις. Είχαμε έτσι τον χρόνο όλες τις προεκλογικές μας εξαγγελίες να τις νομοθετήσουμε και να αρχίσουμε την υλοποίησή τους», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη ειδικά στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών είπε ότι δεν είχε γίνει οριζόντια για 40 χρόνια και γίνεται τώρα.  Και πρόσθεσε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να συνεχιστεί να υλοποιηθεί και να ριζώσει. Χαρακτήρισε κρίσιμο πόσο η κοινωνία «αγκαλιάζει» αυτές τις αλλαγές και έκανε ειδική αναφορά στην καθιέρωση των αγγλικών στα νηπιαγωγεία που πλέον είναι από τα πιο δημοφιλή μέτρα του υπουργείου Παιδείας. 

Η συζήτηση έφτασε και στις εκλογές και στην πολιτική ατμόσφαιρα που επικρατεί. Δήλωσε αισιόδοξη για το αποτέλεσμα της Κυριακής 21 Μαΐου και τόνισε ότι το διακύβευμα είναι «αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα επιστρέψουμε σε ένα καταστροφικό παρελθόν». Αναφερόμενη στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «προοδευτική διακυβέρνηση» είπε ότι «σε αυτό το καταστροφικό παρελθόν θέλει να μας γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όπου θα πληρώνουμε με «Δήμητρες».

Τόνισε ακόμα ότι ο τόπος χρειάζεται κυβερνήσεις που μπορούν να κυβερνήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά και δεν χάνονται σε ατέρμονα παζάρια. Είπε αναφερόμενη στην πρόταση Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας αλλά με πρωθυπουργό άγνωστο Χ και όχι Μητσοτάκη ή Τσίπρα είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί κανείς από τη ΝΔ κάτι τέτοιο. Είπε επίσης ότι ακόμα και το ΠΑΣΟΚ δεν στήριξε βασικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και δομικά νομοσχέδια.

Για την υπόθεση Κασιδιάρη και την κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση ότι του επέτρεψε να κάνει εκστρατεία από την φυλακή η κα Κεραμέως είπε ότι γίνεται έρευνα. Τόνισε ακόμα ότι η προσπάθεια δεν ξεκίνησε χθες και είπε ακόμα ότι είναι προς τιμήν του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσε υπόμνημα αλλά και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει σε θολά νερά και επιλέγει να μην στηρίξει την προσπάθεια και να μην στείλει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο. Δεν μπορεί από τη μια να στηλιτεύεις και από την άλλη να μην ψηφίζεις την διάταξη στην Βουλή. Δεν κρινόμαστε στα λόγια αλλά στις πράξεις».

Για την επόμενη μέρα και αν η ΝΔ είναι αυτοδύναμη η κα Κεραμέως είπε ότι θα συνεχιστούν οι βαθιές τομές. Ένα κομμάτι έχει να κάνει όπως είπε με τα οικονομικά αλλά θα αναληφθούν και προσπάθειες για την βελτίωση της δημόσιας υγείας με δομικές μεταρρυθμίσεις. Θα αναβαθμιστούν τα νοσοκομεία μας και τα Κέντρα Υγείας μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Για το αν έκλεισε ο κύκλος της στο υπουργείο Παιδείας είπε: έχουμε μεγάλες μάχες μπροστά μας και έχω και μια προσωπική πρόκληση για το πως θα πάω στις εκλογές και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μπορεί να κρίνει που μπορεί ο καθένας από εμάς να του είναι χρήσιμος.  

Κλείνοντας την συζήτηση ζητήθηκε από την υπουργό Παιδείας να πει πως τα βγάζει πέρα με τις αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και τα παιδιά. «Δύσκολα όπως κάθε γονιός που προσπαθεί να τα συνδυάσει. Τα παιδιά μου ακούν για εκλογές εδώ και καιρό και με ρωτάνε: «μα πότε θα γίνουν αυτές οι εκλογές;» Είπε ακόμα ότι προσπαθεί να τραβάει κόκκινες γραμμές. «Προσπαθώ να γυρνάω σπίτι να τα κοιμήσω και μετά να δουλέψω ξανά. Νομίζω ότι έχει σημασία να περνάς ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου, είπε. Να αφήνεις το κινητό στην άκρη και να ασχολείσαι με τα παιδιά σου. Αν συμβεί κάτι σοβαρό θα σε βρουν. Πολλές φορές με έχουν ρωτήσει τα παιδιά μου: γιατί δεν μας πας στην παιδική χαρά; Γιατί δεν έρχεσαι σε όλα τα πάρτι; Προσπαθώ να πηγαίνω αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα», τόνισε. Είπε ακόμα ότι κάνει μαζί τους ποδήλατο, διαβάζουν παραμύθια, πηγαίνουν θέατρο και σινεμά αλλά «δεν είναι εύκολο, το λέω με το χέρι στην καρδιά όπως δεν είναι για όλους τους εργαζόμενους γονείς που προσπαθούν να το συνδυάσουν». Είπε ακόμα ότι θέτει στόχους και τους πάει μέχρι τέλους και πως «στην πολιτική αν είσαι αποφασισμένος για κάτι και πιστεύεις ότι είναι το σωστό να μην υπολογίζεις το πολιτικό κόστος. Πρέπει να είσαι αποφασισμένος να σπάσεις αυγά». «Φυσικά και κλαίω», είπε όταν ρωτήθηκε γι’ αυτό. Και πρόσθεσε: «Όταν ζορίζομαι πολύ κλαίω, όχι από νεύρα αλλά από στενοχώρια και απογοήτευση». 

Videos Τελευταίες ειδήσεις