Ελλάδα

Τέμπη: Τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων τελέστηκε στη Μητρόπολη

Τρισάγιο για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη τελέστηκε σήμερα Κυριακή (7.5.2023) στη Μητρόπολη Αθηνών, μετά το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Υπενθυμίζεται ότι στη Μητρόπολη Αθηνών έχει τεθεί σε προσκύνημα η ιερή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» από το Άγιο Όρος. Μετά τη Θεία Ευχαριστία, τελέστηκε και το τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συλλειτούργησαν και οι επίσκοποι Ανδρούσης Κωνστάντιος και Ρωγών Φιλόθεος, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καρσιώτης. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, η διοίκηση του Αγίου Όρους, υπουργοί, βουλευτές, τοπικές Αρχές.

mitropoli in

Η ιερή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» – από τον ναό του Πρωτάτου στο Άγιο Όρος – θα παραμείνει στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών μέχρι τις 15 Μαΐου.

mitropoli in

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βοριάδες έως 7 μποφόρ σε Αιγαίο και Κρήτη – Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 34 με 36 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς
Καιρός
Φωτιά στην Ιεράπετρα: Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες – Νέα αναζωπύρωση σε χαράδρα σε Άγιο Ιωάννη και Φέρμα
Πριν τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης υπήρξε νέα αναζωπύρωση σε χαράδρα - Κάηκαν πάνω από 12.000 στρέμματα - Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν όλη τη νύχτα σε ετοιμότητα
Φωτιά στην Ιεράπετρα