Κόσμος

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί τις αρχές πως του απαγόρευσαν προεκλογικά sms

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που θα βρεθεί την Κυριακή αντιμέτωπος με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία κατηγόρησε σήμερα τις αρχές ότι μπλόκαραν τα sms του προεκλογικού επιτελείου του.

Ο Κιλιτσντάρογλου ήθελε κυρίως να ενημερώσει τους δημοσιογράφους ότι θα μιλούσε ζωντανά απόψε το βράδυ στο ιδιωτικό κανάλι Fox.

«Μπλόκαραν τα sms επειδή φοβούνται», είπε με την έναρξη του προγράμματος, υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε «από την Αρχή Ελέγχου της τεχνολογίας των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (BTS) κατ’ εντολή του Ερντογάν».

«Προσπαθούν με κάθε μέσο να παραμείνουν στην εξουσία», συνέχισε, καλώντας «όλους τους εργαζόμενους να ψηφίσουν για τα δικαιώματά τους» την Κυριακή. «Αν σκέφτεστε ότι θα περιμένετε άλλα δέκα χρόνια, μην έρθετε να παραπονεθείτε», πρόσθεσε.

Λίγο πριν να ξεκινήσει η εκπομπή, ο Κιλιτσντάρογλου είχε αναρτήσει στο Twitter ένα βίντεο με το οποίο κατήγγειλε «τις συνεχείς συκοφαντίες, τις συνωμοσίες, τα ψέματα» σε βάρος του.

«Τώρα, δεν μπορώ να στείλω μήνυμα στους δημοσιογράφους για να ανακοινώσω το πρόγραμμά μας. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών με εμποδίζουν να στείλω μηνύματα, μου έριξαν μαύρο. Σας μιλάω, Ερντογάν, μήπως θέλετε να αποσυρθώ από τις εκλογές;», είπε.

«Δεν μπορούν να γίνουν εκλογές στην Τουρκία, αυτός ο άνθρωπος είναι δειλός», συνέχισε. Ο Ερντογάν συγκέντρωσε ποσοστό 49,5% στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 14 Μαΐου έναντι 45% του Κιλιτσντάρογλου, που στηρίζεται από έξι κόμματα της αντιπολίτευσης, από την εθνικιστική δεξιά μέχρι την αριστερά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
230 μετασεισμοί και 2 αγνοούμενοι μετά τον σεισμό στην Τουρκία - Ισοπεδωμένα κτίρια και εικόνες καταστροφής
Ο δήμαρχος του Σιντιργκί, Σερκάν Σακ, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό HaberTürk ότι δεν έχουν εντοπιστεί δύο από τους έξι ανθρώπους που βρίσκονταν σε τριώροφο κτίριο που κατέρρευσε
Ισοπεδωμένα κτίρια μετά τον σεισμό στην Τουρκία
Φωτιά στην Ισπανία: Στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους – Εγκατέλειψαν τα σπίτια τους πάνω από 1.000 άνθρωποι
Βίντεο και φωτογραφίες από την πύρινη λαίλαπα - Οι φλόγες απειλούν και περιοχή που είναι ενταγμένη στον κατάλογο της Unesco - Οι αρχές βλέπουν «εμπρησμό» πίσω από την καταστροφή
Φωτιά