Κόσμος

Credit Suisse: Η UBS ολοκλήρωσε την εξαγορά της τράπεζας

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (12.6.2023) η τράπεζα UBS, δημιουργώντας έτσι μια γιγάντια τράπεζα στην Ελβετία με ισολογισμό 1,6 τρισ. δολαρίων και μεγαλύτερη ισχύ στη διαχείριση πλούτου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της UBS Σέρτζιο Ερμότι και ο πρόεδρός της Κολμ Κέλεχερ δήλωσαν πως «αυτή είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου», σε ανοικτή επιστολή τους για την εξαγορά της Credit Suisse που δημοσιεύεται στις εφημερίδες της Ελβετίας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008. Ο όμιλος θα επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

credit suisse ubs r

Έτσι, η UBS λαμβάνει ηγετική θέση σε σημαντικές αγορές ως ο μεγαλύτερος στον κόσμο διαχειριστής πλούτου, στις οποίες διαφορετικά θα χρειαζόταν χρόνια ανάπτυξης για να φθάσει. Η συγχώνευση βάζει επίσης τέλος στην 167ετή ιστορία της Credit Suisse, η οποία αμαυρώθηκε τα τελευταία χρόνια από σκάνδαλα και ζημιές.

Οι δύο τράπεζες απασχολούν από κοινού 120.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, αν και η UBS έχει ήδη δηλώσει πως θα μειώσει τις θέσεις εργασίας ώστε να επωφεληθεί από συνέργειες και να μειώσει τα κόστη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: «Παγωμένη» υποδοχή στους δύο ηγέτες ετοιμάζουν οι κάτοικοι
Η σύνοδος για τις 15 Αυγούστου ενδέχεται να προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα σε μια πολιτεία με ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσία, αλλά και έντονη ψύχρανση στις σχέσεις από το 2022, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 5
230 μετασεισμοί και 2 αγνοούμενοι μετά τον σεισμό στην Τουρκία - Ισοπεδωμένα κτίρια και εικόνες καταστροφής
Ο δήμαρχος του Σιντιργκί, Σερκάν Σακ, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό HaberTürk ότι δεν έχουν εντοπιστεί δύο από τους έξι ανθρώπους που βρίσκονταν σε τριώροφο κτίριο που κατέρρευσε
Ισοπεδωμένα κτίρια μετά τον σεισμό στην Τουρκία