Ελλάδα

Διακινητές κρατούσαν σε υπόγειο στη Φυλής 4 ασυνόδευτα παιδιά από το Αφγανιστάν – Πώς διασώθηκαν

Σε ένα υπόγειο στην οδό Φυλής κρατούνταν παρά τη θέλησή τους τέσσερις ασυνόδευτοι ανήλικοι από το Αφγανιστάν που διασώθηκαν μετά από συνεργασία των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 12 Ιουνίου ο Εθνικός Μηχανισμός Επείγουσας Ανταπόκρισης (ΕΜΕΑ) ενημερώθηκε μέσω της 24ωρης Γραμμής Εντοπισμού, ότι ομάδα τεσσάρων ασυνόδευτων παιδιών από το Αφγανιστάν κρατούνταν από διακινητές σε ένα υπόγειο που βρίσκεται στην οδό Φυλής στο κέντρο της Αθήνας.

Η κινητοποίηση του ΕΜΕΑ ήταν γρήγορη, καθώς ενημερώθηκε και κλήθηκε η Άμεση Δράση και αστυνομικοί πήγαν στο σημείο.

Ακολούθησαν συντονισμένες ενέργειες από την Άμεση Δράση και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών που είχαν ως αποτέλεσμα μέσα σε περίπου μια ώρα να εντοπιστούν και να διασωθούν τα τέσσερα παιδιά, οι οποίοι βρίσκονταν κλειδωμένα σ’ ένα υπόγειο.

Στη συνέχεια οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα για κατάθεση ενώ, υπό το συντονισμό του ΕΜΕΑ, έγινε και η διαδικασία της πρώτης καταγραφής τους και μετά μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας ΕΓΠΑΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 8
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
39