Πολιτική

Νέος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ο Στράτος Ευθυμίου

Με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, από σήμερα Παρασκευή 14 Ιουλίου, ο Στράτος Ευθυμίου, σύμβουλος πρεσβείας Α’, αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο υπουργός Εξωτερικών ευχαριστεί θερμά τον απερχόμενο Εκπρόσωπο, Γιώργο Αρναούτη, για τη διετή θητεία του στην υπηρεσία Ενημέρωσης του Υπουργείου και την άοκνη προσφορά του από τη θέση του Εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Βιογραφικό σημείωμα του νέου εκπροσώπου

«Ο νέος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, σύμβουλος πρεσβείας Α’, έχει πραγματοποιήσει προπτυχιακές σπουδές στις πολιτικές επιστήμες και στις διεθνείς σχέσεις στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι (Sciences Po) και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και τουρκικά και έχει γνώσεις της γερμανικής και της ρωσικής γλώσσας. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στο Sciences Po στο Παρίσι, έχει διατελέσει fellow στο Weatherhead Center του Πανεπιστημίου Harvard και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από τη Σχολή Δικαίου και Διπλωματίας Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts.

Ο κ. Ευθυμίου έχει υπηρετήσει στις πρεσβείες της Ελλάδας στη Μόσχα και την Άγκυρα, έχει διατελέσει εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη. Επιστρέφει στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες, όπου εργάστηκε ως ο σύνδεσμος με το Ευρωκοινοβούλιο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Ημίμετρα και προεκλογικά μέτρα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης – «Με την πλάτη στον τοίχο η ΝΔ»
Επίσης σχολίαζαν τις αναρτήσεις της Ομάδας Αλήθειας αργά χθες το βράδυ, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας ότι το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν είναι διαφήμιση στον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης
Ευρωπαϊκό Plan B κατά της ακρίβειας ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κύπρο – Στα 800 εκατ. ευρώ τα μέτρα στήριξης από την αρχή του πολέμου
«Η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά καμία χώρα δεν μπορεί να θεωρείται θωρακισμένη απέναντι σε ένα σοκ τέτοιου μεγέθους»
O Κυριάκος Μητσοτάκης