Πολιτική

Νέος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ο Στράτος Ευθυμίου

Με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, από σήμερα Παρασκευή 14 Ιουλίου, ο Στράτος Ευθυμίου, σύμβουλος πρεσβείας Α’, αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο υπουργός Εξωτερικών ευχαριστεί θερμά τον απερχόμενο Εκπρόσωπο, Γιώργο Αρναούτη, για τη διετή θητεία του στην υπηρεσία Ενημέρωσης του Υπουργείου και την άοκνη προσφορά του από τη θέση του Εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Βιογραφικό σημείωμα του νέου εκπροσώπου

«Ο νέος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, σύμβουλος πρεσβείας Α’, έχει πραγματοποιήσει προπτυχιακές σπουδές στις πολιτικές επιστήμες και στις διεθνείς σχέσεις στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι (Sciences Po) και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και τουρκικά και έχει γνώσεις της γερμανικής και της ρωσικής γλώσσας. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στο Sciences Po στο Παρίσι, έχει διατελέσει fellow στο Weatherhead Center του Πανεπιστημίου Harvard και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από τη Σχολή Δικαίου και Διπλωματίας Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts.

Ο κ. Ευθυμίου έχει υπηρετήσει στις πρεσβείες της Ελλάδας στη Μόσχα και την Άγκυρα, έχει διατελέσει εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη. Επιστρέφει στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες, όπου εργάστηκε ως ο σύνδεσμος με το Ευρωκοινοβούλιο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξένησε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Λυκ Φρίντεν στην Τήνο – Δείτε φωτογραφίες
«Η φιλία μεταξύ εθνών και ηγετών είναι τόσο σημαντική σε αυτούς τους απαιτητικούς γεωπολιτικούς καιρούς», έγραψε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου στην ανάρτησή του
Κυριάκος Μητσοτάκης / Λυκ Φρίντεν 21
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Σήμερα η κηδεία του στην Ημαθία – Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων
«Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια», ανέφερε η οικογένεια του
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς 3