Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα εκλογής του νέου προέδρου θα κρίνει τον αριθμό των υποψηφίων

Με την ψηφοφορία για τον οδικό χάρτη εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν αύριο Κυριακή (16.7.2023) οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, οι οποίες ολοκληρώθηκαν για σήμερα ενώ κατατέθηκαν μέχρι στιγμής 4  υποψηφιότητες.

Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν ήδη ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους για πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και λίγες ημέρες. Σήμερα, στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους οι Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας.

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και εκλογή προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς και έκτακτο συνέδριο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όλα αυτά, θα ξεκαθαρίσουν αύριο και η τελική απόφαση θα κρίνει και τον αριθμό των υποψηφίων.

axtsioglou syriza in

Ωστόσο, υπάρχει και η πρόταση του Διονύση Τεμπονέρα να μετατεθούν όλες οι διαδικασίες μετά τις αυτοδιοικητές εκλογές, δηλαδή τον Οκτώβριο. Ο κ. Τεμπονέρας υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν fast track διαδικασίες και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα. Σημειώνεται ότι τη συγκεκριμένη πρόταση υποστηρίζει και ο Παύλος Πολάκης.

pappas syriza in

Αρκετοί, πάντως, βλέπουν θετικά την πρόταση του Νίκου Παππά να μετατεθεί λίγο η εκλογή του προέδρου, ενδεχομένως 1 με 2 εβδομάδες, αλλά να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο. Αυτή η πρόταση θα εξεταστεί αύριο, μαζί με τις υπόλοιπες.

polakis syriza in tsakalotos syriza in

Αύριο, επίσης, αναμένεται να συζητηθούν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να εξουσιοδοτηθεί η Πολιτική Γραμματεία για τους περαιτέρω χειρισμούς και τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες για της περιφέρειες και τους δήμους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θύελλα αντιδράσεων κατά της Hellenic Train για την απόλυση του προέδρου των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια
«Ο Κώστας Γενιδούνιας απολύεται παραμονή Πρωτομαγιάς, την ώρα που έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για τα ''εγκληματικά λάθη'' του Κώστα Καραμανλή» επισημαίνει ο Σωκράτης Φάμελλος
Τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train 5
«Πόλεμος» Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου με αφορμή τον Πολάκη για παντελόνια, φούστες και στρινγκ στη Βουλή
«Είπατε κυρία Κωνσταντοπούλου ότι αναφέρθηκα σε φουστίτσα, στρινγκ. Να βρείτε από τα πρακτικά πού το ανέφερα. Αλλιώς να ζητήσετε συγγνώμη», απάντησε ο Υπουργός Υγείας στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 3
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 13