Πολιτική

Σύσκεψη υπό τον Γιάννη Οικονόμου μετά το τροχαίο στον Έβρο – Μέτρα για τους διακινητές μεταναστών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η λήψη άμεσων μέτρων για τη ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου παραβίασης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας από διακινητές μεταναστών, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή διερχόμενων οδηγών και επιβαινόντων στο οδικό δίκτυο της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου.

Αφορμή για την τηλεδιάσκεψη έδωσε το τελευταίο σοβαρό τροχαίο ατύχημα, που συνέβη χτες στον επαρχιακό δρόμο στο Δωρικό, έξω από την Αλεξανδρούπολη, κατά το οποίο τραυματίστηκε εξαμελής οικογένεια, (πατέρας, μάνα και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους), όταν το αυτοκίνητο τους συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο ΙΧ αυτοκίνητο, με το οποίο Σύρος διακινητής μετέφερε ομοεθνή του και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Στην τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε να εντατικοποιηθεί πάραυτα η επιτήρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε ανάλογες περιπτώσεις, οι οποίες είναι πολύ συχνές τον τελευταίο καιρό.

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο αυτό θα διαβιβαστούν άμεσα προτάσεις στην Εταιρεία «Εγνατία Οδό» για αποτρεπτικές τεχνικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και θα εξεταστεί κάθε άλλο πρόσφορο μέσο τεχνικής παρέμβασης, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Επισημαίνεται επίσης ότι τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στα σύνορα, για την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα, έχουν οδηγήσει τους διακινητές σε νέες πρακτικές, όπως η μετακίνηση μέσω δευτερευουσών οδών ή και η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, για να αποφύγουν την αστυνομία, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο τις ζωές οδηγών και επιβαινόντων στα οχήματα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Έβρου, Σταύρος Κελέτσης, οι βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, εκπρόσωπος της «Εγνατίας Οδού» και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας μέσα από φωτογραφίες: Όλα όσα γίνονται στα πάνελ για νέες τεχνολογίες και τεχνητή νοημοσύνη
Η Νέα Δημοκρατία παραμένει η μόνη παράταξη που μπορούν να ακουμπήσουν τις ελπίδες τους οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, το κοινό σύνθημα των Συνέδρων
Το 16ο Συνέδριο της ΝΔ
Κυριάκος Μητσοτάκης για το στεγαστικό πρόβλημα: «Δημόσια γη και αντιπαροχή» για ενίσχυση της κοινωνικής κατοικίας
«Κρατάμε από τις παραδόσεις μας και τις αξίες μας όσα αξίζουν αλλά ατενίζουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος και τα αιτήματα των καιρών» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 15
Κώστας Τσουκαλάς: «Επίτευγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη η συσσώρευση της ακρίβειας που τόσο τον πονά»
 «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως λυπάται και θυμώνει με την ακρίβεια, ελπίζω να τον ακούσει ο Πρωθυπουργός και να αλλάξει πολιτική» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς (Φωτογραφία αρχείου
Με προεκλογικό άρωμα η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ - Οι αιχμές για Ανδρουλάκη και Τσίπρα
Το ενδιαφέρον σήμερα στρέφεται και στις ομιλίες πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος και ο λόγος θα δοθεί κατά προτεραιότητα στους δύο Αντιπροέδρους του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη και  Άδωνι Γεωργιάδη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συνέδριο της ΝΔ 31