Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία κατέρριψε δύο drones του Κιέβου πάνω από τη Μόσχα

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δυο drones (τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι) καθώς πέταγαν προς την κατεύθυνση της Μόσχας, ανακοίνωσε σήμερα (9.8.2023) τις πρώτες πρωινές ώρες ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, καθώς έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιθέσεις του είδους, την ευθύνη για τις οποίες η ρωσική κυβέρνηση προσάπτει στην Ουκρανία.

«Διαπιστώθηκε απόπειρα δυο drones να παρεισφρήσουν στην πόλη. Και τα δύο καταρρίφθηκαν. Το ένα στην περιοχή Νταμαντιένταβα (νότια της Μόσχας), το δεύτερο στην περιοχή του αυτοκινητοδρόμου του Μινσκ (δυτικά της Μόσχας(», ανέφερε ο δήμαρχος, ο Σεργκέι Σαμπιάνιν, μέσω της πλατφόρμας Telegram, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα» εξαιτίας της πτώσης των συντριμμιών, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει επιτόπου.

Οι ουκρανικές επιθέσεις με UAVs και USVs στη ρωσική επικράτεια έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες. Έχουν πολύ συχνά στο στόχαστρο τη Μόσχα και τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν προχθές Δευτέρα πως κατέρριψαν ουκρανικό drone στην περιφέρεια Καλούγκα, που απέχει λιγότερα από 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας, ενώ είχαν ανακοινώσει πως κατέρριψαν άλλα επτά στην ίδια περιοχή την περασμένη Πέμπτη. Την Κυριακή, ο κ. Σαμπιάνιν έκανε λόγο για κατάρριψη ακόμη ενός καθώς κατευθυνόταν στην πρωτεύουσα.

Η Μόσχα υπέστη την περασμένη εβδομάδα επανειλημμένες επιθέσεις με UAVs, ένα από τα οποία προκάλεσε ζημιές σε ουρανοξύστη σε τομέα όπου έχουν την έδρα τους ιδιωτικές και κρατικές εταιρείες. Το συγκεκριμένο κτίριο έγινε στόχος δυο επιθέσεων μέσα σε μερικές ημέρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πιθανό φαινόμενο «ντόμινο» στην Καμτσάτκα μετά τον σεισμό 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία
Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στην Καμτσάτκα ενδέχεται να μην είναι μεμονωμένο γεγονός, σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μανώλη Σκορδίλη
Νηπιαγωγείο που υπέστη ζημιές από το σεισμό στη Ρωσία 2
Το Ιράν απορρίπτει κατηγορίες των ΗΠΑ για σχέδια απαγωγών και δολοφονιών στο εξωτερικό
Η Τεχεράνη κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους ότι αποσπούν την προσοχή από τη σύγκρουση στη Γάζα – 14 δυτικές χώρες καταδικάζουν συντονισμένη εκστρατεία των ιρανικών υπηρεσιών
Φωτογραφία αρχείου