Κόσμος

Ρωσία: Ένα βήμα πιο κοντά στο ψευδοκράτος – Η πρεσβεία της στην Λευκωσία θα παρέχει προξενικές υπηρεσίες στην «ΤΔΒΚ»

Η ρωσική πρεσβεία στην Λευκωσία θα αρχίσει σύντομα να παρέχει προξενικές υπηρεσίες στο ψευδοκράτος, στο βόρειο τμήμα του νησιού, ανέφερε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS εκπρόσωπος της πρεσβείας.

«Θα αρχίσουμε να παρέχουμε προξενικές υπηρεσίες στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λευκωσίας στο πολύ εγγύς μέλλον. Οι εργασίες θα εκτελούνται σε τακτική βάση», ανέφερε ο εκπρόσωπος από τη ρωσική πρεσβεία.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, πρόκειται για «εκπλήρωση από τις ρωσικές αρχές υποχρεώσεων προς τους πολίτες τους που ζουν στη βόρεια Κύπρο».

Για να μην κατηγορηθεί δε η Ρωσία πως «αναγνωρίζει» με αυτό τον τρόπο – έστω και έμμεσα – το ψευδοκράτος, ο εκπρόσωπος της πρεσβείας επεσήμανε πως αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία, έχουν τις δικές τους διπλωματικές αποστολές που ασχολούνται με προξενικά ζητήματα στη βόρεια Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ρωσικού πρακτορείου, περισσότεροι από 50 χιλιάδες Ρώσοι ζουν πλέον στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Ο «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους, μιλώντας στο TRT Haber επιβεβαίωσε την είδηση, αναφέροντας πως βρίσκονται σε συζητήσεις με τους Ρώσους εδώ και έναν χρόνο για το άνοιγμα ενός γραφείου στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας. «Αυτό δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως ότι η Ρωσία αναγνωρίζει την ΤΔΒΚ», ανέφερε πάντως ο Τουρκοκύπριος αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου 10 μήνες, τον Σεπτέμβριο του 2022, η Ρωσία είχε διαψεύσει κατηγορηματικά δημοσίευμα της Milliyet που αναφερόταν σε απευθείας πτήσεις προς τα κατεχόμενα, κάτι που τότε είχε επίσης θεωρηθεί ως πιθανός «προάγγελος» αναγνώρισης των κατεχομένων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση CNN: Οι ζημιές στις τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μετά την επίθεση του Ισραήλ – Πόσο επηρεάζουν τον σχεδιασμό της Τεχεράνης
Το μέγεθος των ζημιών και το κατά πόσο μπορεί να επιβιώσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα παραμένει ασαφές - Ισραήλ και Ιράν έχουν διαφορετικές εκδοχές
Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν του Ιράν 6
Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Ιρανούς να φύγουν από περιοχές κοντά σε εργοστάσια όπλων – «Η Τεχεράνη θα γίνει Βηρυτός»
Οι νεκροί στο Ισραήλ έφτασαν τους 13 μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά - Επιστρέφει ο Χαγκάρι - Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 80 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας
Μεγάλες καταστροφές στην πόλη Τάμρα του Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
24
Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία της Δημοκρατικής βουλευτή και του συζύγου της στη Μινεσότα
Ο φερόμενος ως δράστης είναι ο Βανς Λούθερ Μπέλτερ, 57 ετών, πολιτικός διορισμένος στο παρελθόν από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Τιμ Γουόλζ και παραμένει ασύλληπτος
Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μελίσα Χόρτμαν