Κόσμος

Μαρία Ζαχάροβα για τις προκλήσεις των Τουρκοκυπρίων: Καταδίκη των επιθέσεων κατά της δύναμης του ΟΗΕ

Με καθυστέρηση πήρε επίσημη θέση η Ρωσία στα γεγονότα της πράσινης ζώνης στην Κύπρο όταν Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν με μπουλντόζες σε δυνάμεις του ΟΗΕ. «Πάντοτε είμαστε εναντίον ενεργειών σε βάρος των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σχολιάζοντας τις πρωτοφανείς σκηνές που εκτυλίχθηκαν στη νεκρή ζώνη της Κύπρου με Τουρκοκύπριους να επιτίθενται με μπουλντόζες σε οχήματα και προσωπικό του ΟΗΕ, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα ξεκαθάρισε ότι η Μόσχα «πάντοτε τασσόταν κατά ενεργειών εναντίον του ΟΗΕ».

Η κ. Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι τα γεγονότα της Κύπρου δεν αποτελούν εξαίρεση, επισημαίνοντας παράλληλα τους κινδύνους που εγκυμονούν «η ατιμωρησία και τα διπλά μέτρα και σταθμά».

Ερωτηθείσα για την καθυστέρηση στην τοποθέτηση της Μόσχας στο περιστατικό στην πράσινη γραμμή, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών διευκρίνισε πως «η διευθέτηση του Κυπριακού είναι ευαίσθητο θέμα» και «δεν πρόκειται για αγώνα ταχύτητας».

Τέλος, η Ρωσίδα αξιωματούχος προανήγγειλε κοινό ψήφισμα στα Ηνωμένα Έθνη για την καταδίκη των επεισοδίων από τους Τουρκοκύπριους.

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ του OPEN:

 

Να σημειωθεί ότι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Κόλιν Στιούαρτ, θα ενημερώσει απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, μέσω βιντεοκλήσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: «Παγωμένη» υποδοχή στους δύο ηγέτες ετοιμάζουν οι κάτοικοι
Η σύνοδος για τις 15 Αυγούστου ενδέχεται να προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα σε μια πολιτεία με ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσία, αλλά και έντονη ψύχρανση στις σχέσεις από το 2022, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 6
230 μετασεισμοί και 2 αγνοούμενοι μετά τον σεισμό στην Τουρκία - Ισοπεδωμένα κτίρια και εικόνες καταστροφής
Ο δήμαρχος του Σιντιργκί, Σερκάν Σακ, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό HaberTürk ότι δεν έχουν εντοπιστεί δύο από τους έξι ανθρώπους που βρίσκονταν σε τριώροφο κτίριο που κατέρρευσε
Ισοπεδωμένα κτίρια μετά τον σεισμό στην Τουρκία