Κόσμος

Εκπρόσωπος ΟΗΕ για την επίθεση Τουρκοκυπρίων στη νεκρή ζώνη: Να μην επαναληφθούν εντάσεις

Την ανάγκη εξεύρεσης μίας λύσης που να είναι λειτουργική για όλους τόνισε ο Αλίμ Σιντίκ, εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο αναφορικά με την επίθεση Τουρκοκυπρίων με μπουλντόζες σε προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών στην πράσινη γραμμή.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ για το σοβαρό επεισόδιο στη νεκρή ζώνη της Κύπρου με τις επιθέσεις Τουρκοκυπρίων κατά μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ και την κατασκευή του παράνομου δρόμου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ, Αλίμ Σιντίκ τάχθηκε υπέρ μίας ειρηνικής λύσης που να είναι λειτουργική για όλους.

Κορυφαίες προτεραιότητες του ΟΗΕ είναι να αποφευχθούν οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές και να διατηρηθεί το status quο στη νεκρή ζώνη, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος.

Στο μεταξύ, σε κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συζητηθούν απόψε τα γεγονότα στην πράσινη γραμμή της Κύπρου με τις επιθέσεις Τουρκοκυπρίων κατά κυανόκρανων του ΟΗΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν θα υπάρξει άμεσα καταδίκη από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του ΕΡΤNews:

 

«Η Τουρκία δεν θα δεχτεί επιβολές στη Μεγαλόνησο», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναφορικά με την ένταση στη νεκρή ζώνη της Κύπρου βάζοντας στο στόχαστρο την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4