Ελλάδα

Φωτιά στην Πάρνηθα: Απανωτά μηνύματα από 112! – Εκκενώνονται Αγία Παρασκευή, Καποτά και Λεφάντω – Καίγονται σπίτια

Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στην Πάρνηθα, που έχει εγκλωβιστεί στη δίνη της πύρινης λαίλαπας! Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης (23.08.23) εστάλησαν απανωτά μηνύματα από το 112 μέσα σε μόλις λίγα λεπτά για εκκένωση τριών περιοχών: Αγίας Παρασκευής, Καποτά και Λεφάντω, ενώ σπίτια παραδίδονται στις φλόγες της τεράστιας φωτιάς, που ολοένα και φουντώνει λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, που δεν λένε να κοπάσουν.

Με τη φωτιά στην Πάρνηθα να καίει λυσσασμένα οι κάτοικοι των οικισμών Αγίας Παρασκευής και Καποτά ειδοποιήθηκαν με μήνυμα μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν προς το κέντρο του Μενιδίου.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή Μενιδίου και Καποτά, απομακρυνθείτε προς κέντρο Μενιδίου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του 112.

Μόλις δέκα λεπτά αργότερα, εστάλη και νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Λεφάντω προς κέντρο Άνω Λιοσίων. 

parnitha lefantw

parnitha

Παράλληλα, έχουν ήδη εκκενωθεί 3 γηροκομεία της περιοχής και ένα μοναστήρι και έχουν απομακρυνθεί 150 ηλικιωμένοι τόσο για να μην απειληθεί η ζωή τους σε περίπτωση που οι φλόγες φτάσουν στις μονάδες όσο και για να μην προκύψουν προβλήματα υγείας.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο του newsit.gr από το σημείο της πύρινης κόλασης συγκλονίζουν!

ethelontes fotia parnitha

parnitha spiti

spiti parnitha

parnitha fotia newsit

parnitha fotia newsit

agiaparaskevi parnithanew

agiaparaskevi parnithanew

kosmos parnitha

Αυτή την ώρα τα μεγαλύτερα μέτωπα καταγράφονται σε Ντάρδιζα, Αγία Παρασκευή και Αμυγδαλέζα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. Στο σημείο επιχειρούν 202 πυροσβέστες, 9 πεζοπόρα, 65 οχήματα και 7 αεροπλάνα, 2 από Σουηδία και 2 από Γερμανία, καθώς και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή της Φυλής προχώρησε η αστυνομία λόγω της φωτιάς. Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων ισχύει:

  • Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Μποσκίζα,
  • Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής,
  • Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Γαλήνης,
  • Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Θράκης στις περιοχές των Θρακομακεδόνων και των Αχαρνών.

Ισχύει ακόμα η διακοπή της κυκλοφορίας:

  • Από τη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Ελευθερίου Βενιζέλου,
  • Στη λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου,
  • Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα,
  • Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου,
  • Από την πλατεία Φυλής,
  • Από την Toyota (λόφος Κύριλλου),
  • Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι».

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, όμως οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και δυσχεραίνουν το έργο τους. «Με λεωφορεία 150 άτομα πήγαν σε ασφαλή σημεία, είτε σε άλλα γηροκομεία είτε σε νοσοκομεία», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Στάθης Τοπαλίδης στην ΕΡΤ.

«Είναι όλοι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Εκκενώσαμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής» πρόσθεσε ο κ. Τοπαλίδης.

parnitha agia paraskevi

FOTIA PARNITHA FOTIA PARNITHA

fotia parnitha in fotia parnitha in

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αγρότες σε ρήξη «έσπασαν» το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια – Νέα κινητοποίηση με τρακτέρ στην Τρίγλια Χαλκιδικής
Αγρότες που διαφώνησαν, πήραν τα τρακτέρ τους και μεταφέρθηκαν στο μπλόκο της Τρίγλιας, καταγγέλλοντας παρασκηνιακές διεργασίες με την κυβέρνηση του μπλόκου των Πράσινων Φαναριών
Αποχώρηση τρακτέρ από αγρότες της Χαλκιδικής, που συμμετέχουν στο μπλόκο στα "Πράσινα Φανάρια", κοντά στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης 25
Τι είναι τα αθόρυβα πυροτεχνήματα και πως συμβάλουν στην προστασία των ζώων
Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης με αντικείμενο τα αθόρυβα πυροτεχνήματα και την υιοθέτησή τους κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων
Πυροτεχνήματα
«Η χειροβομβίδα δεν εξερράγη στα χέρια του Ραφαήλ» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο πεδίο βολής στη Ρόδο
Όπως τόνισε, ο 19χρονος βρέθηκε στο πεδίο δράσης του ωστικού κύματος και του νέφους της έκρηξης, χωρίς να είναι εκείνος που χειριζόταν το πολεμικό υλικό τη στιγμή του δυστυχήματος
Ο 19χρονος Ραφαήλ που σκοτώθηκε σε άσκηση του στρατού στη Ρόδο
11