Ελλάδα

Φωτιά στη Βοιωτία: Αναζωπύρωση στα Βάγια – Οι φλόγες πέρασαν από την Υλίκη

Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στη Βοιωτία και σήμερα Τετάρτη (23.8.2023), καθώς το μέτωπο της Υλίκης πέρασε στα Βάγια και καίει χωράφια και χαμηλή βλάστηση 3 χιλιόμετρα πίσω από το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου στην περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ισχυρές και αντιμετωπίζουν κάθε σημείο της φωτιάς στη Βοιωτία. Η αναζωπύρωση στα Βάγια, όμως, «μηδένισε» τις όποιες ελπίδες είχαν δημιουργηθεί για το μέτωπο, αφού εδώ και πολλές ώρες δεν φαίνονταν φλόγες, αναφέρει η ΕΡΤ.

Η φωτιά στη Βοιωτία έκαιγε όλη νύχτα σε χαράδρα στο ορεινό χωριό Κυριάκι, γύρω από το οποίο εκκενώθηκαν 9 οικισμοί μέχρι χθες τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φτάνουν μέχρι και τα 7 μποφόρ και έχουν καεί σπίτια στο Ταρσό και στο Καρυίτι.

Μάλιστα, στην περιοχή Σαράντη καταστράφηκε ένα κάμπινγκ με 70 τροχόσπιτα ενώ η φωτιά μετέτρεψε σε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους και ελαιόδεντρων. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκόλλησαν σοβάδες σε σχολείο του Πόρτο Ράφτη και έπεσαν στα κεφάλια μαθητών - Τραυματίστηκαν δύο παιδιά
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για «κρατική αδιαφορία και υποχρηματοδότηση» που αφήνουν τα σχολεία «να ρημάζουν»
Η σχολική αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη 5
Συγκλονίζουν οι γυναίκες Φραγκιαδάκηδων και Καργάκηδων για το μακελειό στα Βορίζια: «Κι εμείς έχουμε μίσος αλλά θέλουμε να τελειώσει αυτό»
«Έχουμε όλες αρσενικά κοπέλια, χύθηκε αίμα και από την πλευρά τους και από την πλευρά μας, δεν πρέπει να σταματήσει αυτό; Αυτές μόνο βάζουν ‘φωτιά’ στους άντρες τους» λέει η σύζυγος του 29χρονου κατηγορούμενου
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Στο κρατητήριο ο τενόρος για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου γιου του – Την Πέμπτη περνά Αυτόφωρο
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που το ζευγάρι οδηγείται στην Αστυνομία, για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, καθώς υπάρχει αντίστοιχο συμβάν στις 14 Ιανουαρίου
Πόρτα περιπολικού 5