Πολιτική

Έβρος: Η Τουρκία προσπάθησε να «εκμεταλλευτεί» τις φωτιές για να αυξήσει την επιρροή της στη μουσουλμανική μειονότητα

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η Τουρκία έσπευσε να εκμεταλλευτεί τις φωτιές στον Έβρο, για να αυξήσει την επιρροή της στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα “Real News”, ο Τούρκος γενικός πρόξενος στην Κομοτηνή έστειλε μήνυμα στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστο Μέτιο, και του ανέφερε ότι μία ομάδα Τούρκων πυροσβεστών είναι έτοιμη να συνδράμει στις φωτιές.

Μάλιστα, προσφέρθηκε να πάει ο ίδιος να τους υποδεχθεί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Η προσφορά απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά, η οποία ερμήνευσε αυτή την προσφορά ως απόπειρα να ενισχυθεί η Τουρκία στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, προβάλλοντας τη γειτονική χώρα ως τον προστάτη, στον οποίο θα πρέπει να απευθύνεται για να λύσει τα προβλήματα της. 

Πηγή: Εφημερίδα “Real News”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στέλνει μήνυμα αποτροπής δημιουργίας νέου δρόμου για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης - Χαλίφα Χαφτάρ
9
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – Δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα
«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά δεν παρεκκλίναμε από τον βασικό μας στόχο: να γίνει η Ελλάδα πιο ισχυρή» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 26