Ελλάδα

Κορονοϊος: Μείωση των κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα

O κορονοϊός παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα την προηγούμενη 34η εβδομάδα καταγράφοντας μείωση των κρουσμάτων

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ «η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 (n=629) παρουσίασε μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 26% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες».

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων (n=19) παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=8)

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 25 και καταγράφηκαν 40 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 87 έτη (εύρος 64-97 έτη).

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα αλληλουχηθέντα στελέχη ανήκαν στην υπο-παραλλαγή ΒΑ.2 της Όμικρον. Την εβδομάδα 30 η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η EG.5 (39%), ακολουθούμενη από την XBB.1.5 (38%). Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε 4 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Όσον αφορά τον ιό της γρίπης, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παραμένει κάτω του 10% (sentinel) και καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ την εβδομάδα 34/2023, ενώ δεν καταγράφηκε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό RSV, όλα τα εξετασθέντα δείγματα ήταν αρνητικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
2η ΥΠΕ για τον θάνατο του μοντέρ Κώστα Κοσμίδη: Ερωτηματικά για τη διαχείριση του περιστατικού – Διατάχθηκε κατεπείγουσα ΕΔΕ
«Ο διενεργών την ΕΔΕ οφείλει να διερευνήσει κυρίως την τήρηση των ισχυόντων ιατρικών και διοικητικών πρωτοκόλλων (triage, διάγνωση, αντιμετώπιση, διακομιδή)»
Κέντρο Υγείας
Η Μαρίνα Σταυράκη είχε πέσει θύμα ληστείας άλλες 2 φορές: Της «άρπαξαν» το Rolex από το χέρι και έφυγαν με λεία 34.000 ευρώ
Πριν 8 μήνες λήστεψαν το ίδιο σπίτι στην Γλυφάδα, ενώ τον Μάιο του 2022 είχαν μπει και στο εξοχικό της σπίτι στη Μύκονο, με τη λεία να εκτιμάται στα 12.000 ευρώ
Μαρίνα Σταυράκη
Πέθανε ο μοντέρ Κώστας Κοσμίδης: Τον έδιωξαν από κέντρο υγείας και «έσβησε» στον δρόμο – Δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον πάει στο νοσοκομείο
Ο πατέρας του Κώστα Κοσμίδη αποκάλυψε ότι ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο μισή ώρα μετά το έμφραγμα που υπέστη ο γιος του και παρά τις προσπάθειες ο 51χρονος κατέληξε
Κώστας Κοσμίδης
18