Πολιτική

Κακοκαιρία – Κυριάκος Μητσοτάκης από Βόλο: Προτεραιότητα μας ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων

«Προτεραιότητά μας είναι ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων. Θα στηρίξουμε τις κοινωνίες που επλήγησαν από τη φυσική καταστροφή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σύσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου σχετικά με τις πληγείσες περιοχές του νομού, από την κακοκαιρία Daniel. 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε η αποστολή για την τροφοδοσία των πληγέντων κατοίκων με τρόφιμα και νερό, εκτελείται με αποτελεσματικότητα, τόσο δια θαλάσσης, όσο και από αέρα, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της υδροδότησης το συντομότερο. 

Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι “από αύριο η κατάσταση θα αρχίσει να εξομαλύνεται”. 

Ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θα ξαναφτιάξουμε πιο ανθεκτικές τις υποδομές μας (…) Στόχος να αποκατασταθεί άμεσα η υδροδότηση σε Βόλο και Πήλιο».

Οχηματαγωγό πλοίο τύπου «παντόφλα» αναχώρησε το απόγευμα από το λιμάνι του Βόλου, με προορισμό το παραθαλάσσιο θέρετρο της Μηλίνας στο Νότιο Πήλιο, αφού δεν υπάρχει χερσαία επικοινωνία με την περιοχή μετά την κατάρρευση της γέφυρας Πελεγκρίνο – μετά τα Καλά Νερά κοντά στην Μπούφα.

Το πλοίο που έφθασε από τη Γλύφα, ναυλώθηκε από τη ΔΕΗ, προκειμένου να μεταφερθούν τεχνικό προσωπικό, οχήματα και υλικά προκειμένου να καταβληθούν προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της περιοχής του Νοτίου Πηλίου, αλλά και της Σκιάθου, μέσω της ειδικής σύνδεσης δια μέσου Λαύκου.

Το οχηματαγωγό έφτασε στη Μηλίνα στις 6 το απόγευμα και στη συνέχεια επέστρεψε στο Βόλο για να σταλεί στη συνέχεια όπου αποφασιστεί και παραστεί ανάγκη για απεγκλωβισμό δια θαλάσσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η δεξίωση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ με Κωνσταντίνο Αργυρό και Αλεξάνδρα Νίκα – Γέμισε με πολιτικούς και εφοπλιστές το Jefferson House
Η δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία στο Κολωνάκι παρατέθηκε προς τιμήν του υπουργού Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Νταγκ Μπέργκαμ και του υπουργού Ενέργειας Κρις Ράιτ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
9
Τεράστια ενεργειακά deal ανακοινώνονται σήμερα στο Ζάππειο – Αμερικανική απόβαση για την Σύνοδο Ελλάδας – ΗΠΑ
Η Αθήνα χαρακτηρίζει την ισχυρή Αμερικανική παρουσία στη χώρα και τη στρατηγική συνεργασία «ψήφο εμπιστοσύνης των ΗΠΑ προς την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση»
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπουργοί 5
Μητσοτάκης σε υπουργούς Ενέργειας και Εσωτερικών των ΗΠΑ: «Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού LNG στην Ευρώπη»
«Η Ελλάδα είναι διαχρονικά σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ, ένας στρατηγικός σύμμαχος, από γεωπολιτικής πλευράς, στην περιοχή», τόνισε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ, επίσης παρούσα στη συνάντηση
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ, Doug Burgum, τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας, Chris Wright και την πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο Μέγαρο Μαξίμου 159