Κόσμος

Αγκάθα Κρίστι: Άγαλμα της μετρ του μυστηρίου στην πόλη που έζησε 42 χρόνια

Άγαλμα της Αγκάθα Κρίστι στην κομητεία Οξφορντσάιρ της Αγγλίας. Η διάσημη μυθιστοριογράφος έζησε στην περιοχή για 42 χρόνια.

Τα αποκαλυπτήρια χάλκινου αγάλματος της Άγκαθα Κρίστι πραγματοποιήθηκαν στην πόλη, στην οποία έζησε η συγγραφέας περισσότερα από 40 χρόνια στα περίχωρα του Γουόλινγκφορντ, στην κομητεία Οξφορντσάιρ της Αγγλίας, σύμφωνα με το BBC.

Το άγαλμα σε φυσικό μέγεθος της Αγγλίδας μυθιστοριογράφου, γνωστής για τα αστυνομικά της έργα, την απεικονίζει να κάθεται σε ένα παγκάκι με θέα στο πολιτιστικό κέντρο, Kine Croft, σαν να αντλεί έμπνευση για το επόμενο μυθιστόρημά της. Το άγαλμα και το παγκάκι τοποθετήθηκαν με φόντο το Μουσείο του Γουόλινγκφορντ, το οποίο στεγάζει μόνιμη έκθεση για τη συγγραφέα και τον χρόνο που πέρασε στην περιοχή.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου.

Η Τζούντι Ντιούι, επιμελήτρια του Μουσείου, είπε ότι η πόλη Γουόλινγκφορντ ήταν ένα ξεχωριστό μέρος για την Αγκάθα Κρίστι, καθώς ήταν ο τόπος, στον οποίο εκείνη και ο δεύτερος σύζυγός της, Μαξ Μάλοουαν είχαν ιδιωτικότητα.

«Στους ανθρώπους της πόλης συστηνόταν μόνο ως «κυρία Μάλοουαν – δεν ήξεραν όλοι ότι ήταν η Αγκάθα Κρίστι» εξήγησε.

Η επιμελήτρια του Μουσείου είπε ακόμη ότι πιστεύει ότι η συγγραφέας δεν θα ήθελε το άγαλμα. «Θα το μισούσε νομίζω, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής» εκτίμησε.

«Αυτό είναι ένα μυστικό που έχει αποκαλυφθεί τώρα – ότι στην πραγματικότητα ήταν κάτοικος του Γουόλινγκφορντ για 42 χρόνια» πρόσθεσε.

Παρακολουθήστε σχετικό βίντεο του BBC:

https://youtu.be/8Tf44o_uNbM

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 12