Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: SOS για τους καρκινοπαθείς ασθενείς της Θεσσαλίας – Οδηγίες από την ΕΟΠΕ

Την προσοχή στα προβλήματα των καρκινοπαθών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας εφιστά η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ).

Οι καρκινοπαθείς και οι οικογένειές τους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των πρόσφατων πλημμυρών. Για τον λόγο αυτό, η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), στο πλαίσιο άμεσης υποστήριξης της ογκολογικής φροντίδας μέσω των παθολόγων ογκολόγων μελών της Επιστημονικής Εταιρείας μας η ΕΟΠΕ ανέπτυξε πρωτοβουλία άμεσης καταγραφής των προβλημάτων πρόσβασης σε θεραπεία στους πληγέντες νομούς με σκοπό την παροχή βοήθειας στο δοκιμαζόμενο ευπαθή πληθυσμό.

Συστάσεις ΕΟΠΕ

Υπενθυμίζεται η ανάγκη προτεραιοποίησης της ασφάλειας και σωματικής ακεραιότητας των ασθενών.
Ενθαρρύνεται η άμεση επικοινωνία με τους θεράποντες ογκολόγους και τα ογκολογικά κέντρα για τυχόν αναβολή ή επαναπρογραμματισμό των θεραπειών ή επισκέψεων.

Αποφεύγεται η προσπάθεια μετακίνησης χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το κέντρο υποδοχής.

Συστήνεται τέλος η ενημέρωση για τους υγειονομικούς κινδύνους μόνο από θεράποντες και αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και όχι από επισφαλείς ή αναξιόπιστες πηγές.

Σε στενή συνεργασία με το επιστημονικό δυναμικό της Εταιρείας και με τη συνδρομή των αρμόδιων θεσμικών οργάνων επίκεινται περαιτέρω δράσεις υποστήριξης των πληγέντων ογκολογικών ασθενών και οικογενειών (διευκόλυνση πρόσβασης στα κέντρα θεραπείας, πρόσβασης σε ογκολογικά και υποστηρικτικά φάρμακα, υποστήριξη σε θέματα μετακίνησης και διαμονής).

Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας μέσω του ανθρώπινου δυναμικού της στέκεται αρωγός τόσο των ογκολογικών ασθενών όσο και των παρόχων ογκολογικής φροντίδας στη δύσκολη αυτή συγκυρία και παραμένει σε ετοιμότητα για περαιτέρω δράσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη»
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
3
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1
«Πήγε να βοηθήσει έναν άνθρωπο, και την χτύπησε το φορτηγό, "έφυγε" σαν ήρωας», λέει ο σύζυγος της αστυνομικού που πέθανε στη Χαλκιδική
Η σύζυγος μου γύριζε από την υπηρεσία της στις 5 Απριλίου, δεν μπόρεσε να τραβήξει τον ξαπλωμένο και τους χτύπησε το φορτηγό και τους δύο», εξηγεί ο σύζυγος της 46χρονης που πέθανε μετά από 2μηνη νοσηλεία
Η 46χρονη αστυνομικός που παρασύρθηκε από φορτηγό τον Απρίλιο και κατέληξε στις 14 Ιουνίου 1