Πολιτική

Σκέρτσος: Θα είμαστε αμείλικτοι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να κερδοσκοπήσει

Για τις περιπτώσεις αισχροκέρδειας που παρατηρούνται στην αγορά μίλησε μεταξύ άλλων στον τηλεόραση του Alpha ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Όπως τόνισε ο κ. Σκέρτσος «κανένας δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί μια μεγάλη η κρίση. Το κράτος έχει εργαλεία, έχει ρίξει πρόστιμα σε μεγάλες αλυσίδες. Δεν μένουμε σε αυτό. Προφανώς στηρίζουμε τα εισοδήματα. Θα είμαστε αμείλικτοι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να κερδοσκοπήσει».

Παράλληλα ο υπουργός Επικράτειας έδωσε συλλυπητήρια στους οικείους των ανθρώπων που χάθηκαν στη Λιβύη. «Έπρεπε να γίνουν αναγκαίες διασταυρώσεις στοιχείων. Δεν είναι εύκολες οι επικοινωνίες σε μια χώρα σαν τη Λιβύη», ανέφερε για την αρχική λανθασμένη πληροφόρηση για το τροχαίο στη Λιβυη.

«Αυτό το οποίο χρειάζεται η χώρα είναι μια σοβαρή , εποικοδομητική αντιπολίτευση. Ας κλείσει η περίοδος και θα αξιολογήσουμε κατά ποσό θα μπορεί ο νέος ή νέα πρόεδρος να επιτελέσει το ρόλο αυτό», δήλωσε ο κ. Σκέρτσος σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα πρέπει να γίνει σοβαρή αυτοκριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεχόμενες ήττες. Αντίθετα ακούμε ρητορικά σχήματα που θυμίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ που ηττήθηκε. Η ανανέωση στην πολιτική είναι οξυγόνο. Χρειαζόμαστε νέες ιδέες, χρειαζόμαστε τη συμμετοχή. Θα κρίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ποιον ή ποια θέλουν να τους εκπροσωπεί», πρόσθεσε.

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο υπουργός Επικράτειας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ένα μέτρο που εξαγγέλθηκε είναι η αποδέσμευση 2500 αστυνομικών από τη φύλαξη επισήμων προσώπων. «Ο πρωθυπουργός έδωσε το παράδειγμα με το 50% της δικής του φρουράς. Βασική αποστολή κράτους η ασφάλεια του πολίτη.

Η κυβέρνηση θα δώσει μεγάλη έμφαση σε αυτό, στο κομμάτι της καταστολής της παραβατικότητας», υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε πως προτεραιότητα και προεκλογική δέσμευση είναι επίσης για την κυβέρνηση η δημόσια υγεία και πως ήδη βήματα που έχουν βελτιώσει κατάσταση στο ΕΚΑΒ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»