Συμβαίνει τώρα:
Σεισμός στην Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας μεγέθους 4 Ρίχτερ
Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Δυσαρέσκεια για τα μέτρα κατά της ακρίβειας – Ποια η δημοτικότητα Κασσελάκη

Απαισιόδοξοι για τα ελληνοτουρκικά, αλλά και για την ακρίβεια παρουσιάζονται οι πολίτες σύμφωνα με το Β’ μέρος της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Open. Δείτε εδώ το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της MRB.

Οι ερωτηθέντες στην δημοσκόπηση ρωτήθηκαν για τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης κατά 55,2% δεν είναι αποτελεσματικά, ενώ το 35%, των ερωτηθέντων απαντά ότι είναι μερικώς αποτελεσματικά.

metra dim

 

Στην  αξιολόγηση των μέτρων το 8.1% των ερωτώμενων σημειώνει ότι, η κυβέρνηση έχει λάβει περισσότερα μέτρα απ’ ότι της επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας, 27.5% ότι είναι όσα αντέχει, ενώ υπάρχει ένα 55,6% που λέει ότι, τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, είναι λιγότερα από αυτά που της επιτρέπει η οικονομία.

metra

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν και για την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Το 40,3% είπε ότι οι συνομιλίες ήταν θετικές και το 42,3% αρνητικές, μάλλον αρνητικές.

 Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ένα 9.7% των ερωτώμενων αξιολογεί ότι, οι συζητήσεις θα καταλήξουν σίγουρα ή μάλλον υπέρ της Ελλάδας, με ένα 24% να απαντά ότι, σίγουρα ή μάλλον ο μεγάλος ευνοημένος θα είναι η Τουρκία.

ellitourkika ellitourkika

Η δημοσκόπηση ασχολήθηκε και με το πρόσωπο των τελευταίων ημερών τον Στέφανο Κασσελάκη. Η δημοτικότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18,1%, εκ των οποίων το 20.8% αφορά σε γυναίκες αλλά και σε πολύ νεότερες ηλικίες.

kass dim kass dim

Οσον αφορά στην πλημμύρες οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι. Κατά 47.9% οι πολίτες υποστηρίζουν ότι, το φαινόμενο ήταν τόσο μεγάλο που, όποια κυβέρνηση και να ήταν δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει ενώ, κατά 48% σημειώνουν ότι κάποια άλλη κυβέρνηση θα το αντιμετώπιζε αποτελεσματικότερα.

kakokairia

plim

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Μυλωνάκης κατά Κώστα Βαξεβάνη: Με την ακεραιότητά μου δεν επιτρέπω να παίζει κανένας πλαστογράφος και συκοφάντης
«Είναι προφανές ότι η συνέχεια για τους παραγωγούς τοξικής λάσπης και τις φυλλάδες τους, θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες», προαναγγέλλει ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό
Γιώργος Μυλωνάκης
«Βεβαίως, το ζητάει ο Καραμανλής, θα το κάνουμε» - Ο διάλογος που τον εμπλέκει στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν θα είναι υποψήφιος
Σημειώνεται πως στο πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, αλλά δεν έχει καταγραφεί δική του συνομιλία
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής 30
Ακρίτα για Τσίπρα: Είναι φάουλ που ζητάει από βουλευτές που θέλουν να τον ακολουθήσουν, να παραιτηθούν
Η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της τόνισε ότι η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο δραστήρια στη Βουλή, με τους δέκα πρώτους βουλευτές στο Vouliwatch να ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
H Έλενα Ακρίτα
Μαρινάκης για Σαμαρά: «Αν κάποιοι παλιοί πολιτικοί ανακάλυψαν τα ρουσφέτια το 2026, πάμε να ανακαλύψουμε την Αμερική» – Υποχρεωτική η άρση ασυλίας
«Ακούω για κακουργήματα. Δεν υπάρχει κακούργημα εξ αμελείας. Υπάρχει δόλος. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας αλλά είναι άλλο το κακούργημα και άλλο το πλημμέλημα»
Παύλος Μαρινάκης 5