Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Μισιαούλη και Καβάζογλου – Η ιστορία που τον συγκίνησε

Στη Κύπρο βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, όπου το πρωί της Πέμπτης επισκέφθηκε το μνημείο των Ηρώων Μισιαούλη και Καβάζογλου.

«Τιμούμε σήμερα δύο αγωνιστές του ΑΚΕΛ που εκτελέσθηκαν από τουρκοκύπριους ακροδεξιούς επειδή αγωνίζονταν για την αδελφοσύνη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Οι αγώνες τους μας εμπνέουν πάντα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η παρουσία σας τιμά τη θυσία τους και αναγνωρίζεται αυτό που έδωσαν. Το πολυτιμότερο αγαθό. Τη ζωή τους για την πατρίδα τους. Και σας ευχαριστούμε για αυτό» επεσήμανε  από την πλευρά της η κόρη του Κώστα Μισιαούλη , Στέλλα που επί χρόνια εκλεγόταν βουλευτής με το ΑΚΕΛ.

Στις 11 του Απρίλη 1965, οι Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστας Μισιαούλης, δολοφονήθηκαν  από μέλη της ακροδεξιάς τουρκοκυπριακής  οργάνωσης στο παλιό δρόμο Λευκωσίας-Λάρνακας, κοντά στην Κόσιη.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από την κόρη του Κ.Μισιαούλη να του μεταφέρει μια ιστορία που θυμάται από τον πατέρα της.

kypros kasselakis kypros kasselakis kypros kasselakis kypros kasselakis

Η Στέλλα,  μοιράστηκε την τελευταία εικόνα που είχε μαζί του λίγο πριν την δολοφονία. «Ηταν Κυριακή , η μαμά ετοίμαζε το φαγητό. Είχαμε ψητό με πατάτες και ο μπαμπάς ετοιμάστηκε να φύγει για την αποστολή και τρέξαμε να τον φιλήσουμε και με παράπονο, με νάζια τα κορίτσια στον μπαμπά. “Πάλι θα μείνουμε σπίτι; Δεν θα μας πάρεις βόλτα;” του είπαμε  και μας υποσχέθηκε ότι θα το κάνει μόλις επιστρέψει . Δεν επέστρεψε ποτέ» είπε η Στέλλα Μισιαούλη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 3
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης