Κόσμος

Βλαντιμίρ Πούτιν για τη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα: Οι απώλειες αμάχων θα είναι απαράδεκτες

Θέση για την κατάσταση τη Μέση Ανατολή, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, πήρε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Και τάχθηκε ενάντια σε ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Μια χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα θα είχε αποτέλεσμα ένα επίπεδο απωλειών αμάχων που θα ήταν «απολύτως απαράδεκτο», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η «παρέμβαση» του προέδρου της Ρωσίας για τη νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή έρχεται λίγες ώρες αφού ο ισραηλινός στρατός κάλεσε όλους τους αμάχους που κατοικούν στην πόλη της Γάζας, περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, να μετακινηθούν νότια μέσα σε 24 ώρες.

Συχρόνως, ο ισραηλινός στρατός συγκέντρωσε άρματα μάχης ενόψει της αναμενόμενης χερσαίας εισβολής έπειτα από τη φονική επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Ο Πούτιν, που βρίσκεται στο Μπισκέκ του Κιργιστάν, είπε πως η χρήση βαρέος οπλισμού σε κατοικημένες περιοχές «εγκυμονεί σοβαρές συνέπειες για όλες τις πλευρές. Και το πιο σημαντικό, οι απώλειες αμάχων θα είναι πλήρως απαράδεκτες. Τώρα το κυριότερο πράγμα είναι να σταματήσει η αιματοχυσία» είπε.

Από την πλευρά του, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε βαθιά ανησυχία για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και Παλαιστίνιους μαχητές.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ουάνγκ Ουενμπίν έκανε τα σχόλια αυτά στην τακτική συνέντευξη Τύπου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση των Ηνωμένων Εθνών που είπαν πως το Ισραήλ ενημέρωσε τον οργανισμό ότι 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι στη Γάζα θα πρέπει να μετακινηθούν προς το νότιο τμήμα του θύλακα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Financial Times: O Τραμπ ρώτησε τον Ζελένσκι αν θα μπορούσε να χτυπήσει τη Μόσχα – Σχέδιο για να «νιώσει πόνο» η Ρωσία
Τραμπ: «Βολοντίμιρ, μπορείς να χτυπήσεις τη Μόσχα; Μπορείς να χτυπήσεις και την Αγία Πετρούπολη; - «Απολύτως. Μπορούμε, αν μας δώσετε τα όπλα» απάντησε ο Ζελένσκι
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ντόναλντ Τραμπ 4