Πολιτική

Ο πόλεμος στο Ισραήλ και η Ουκρανία στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Σαπς

Συνάντηση εργασίας με τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, είχε στο Λονδίνο, ο Νίκος Δένδιας

Όπως δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογο του, τέθηκαν ο πόλεμος στο Ισραήλ και στην Ουκρανία, καθώς και ζητήματα διμερών σχέσεων. 

“Συναντήθηκα με τον Βρετανό ομόλογό μου, τον κ. Σαπς, με τον οποίο είχαμε μία μακρά συνομιλία, κατ’ αρχάς για την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την εγκληματική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Κάναμε μια αμοιβαία ανάγνωση της σημερινής πραγματικότητας και επίσης συμφωνήσαμε για τη διαρκή ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων κατά την εξέλιξη αυτής της κατάστασης.

Από εκεί και πέρα, συζητήσαμε για την κατάσταση στην Ουκρανία, για τη στενή συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών μας και για την προσπάθεια να δημιουργήσουμε από κοινού ένα οικοσύστημα καινοτομίας, ώστε να ενισχυθεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία και να υπάρχει μία στενότερη συνεργασία της με το ανάλογο οικοσύστημα της του Ηνωμένου Βασιλείου.

dendias shapps  eurok

Προσβλέπω σε μία πάρα πολύ στενή συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας γνωστός, αξιόπιστος πάροχος ασφάλειας και νομίζω ότι μπορούμε να διδαχθούμε πολλά, ιδιαίτερα από τον μηχανισμό που έχει, απορρόφησης των διδαγμάτων από τον πόλεμο στην Ουκρανία”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στα εγκαίνια των ΤΕΠ του νοσοκομείο «Αττικόν» ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένταση ανάμεσα σε ΜΑΤ και εργαζόμενους
Το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών χρηματοδοτήθηκε με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και τον πρωθυπουργό στο νοσοκομείο «Αττικόν» συνόδευε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αττικόν
9
ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης στρέφεται στα παλιά στελέχη για να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα
Οι συναντήσεις αυτές έχουν να κάνουν και με την συζήτηση που θα γίνει την Πέμπτη για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ανεβάσει ιδιαίτερα τους τόνους
Νίκος Ανδρουλάκης 4
Ράμος, Τσιριγώτη, Καλογήρου στο Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας – Στενές οι επαφές με την Όλγα Γεροβασίλη
«Η Νέα Δημοκρατία δεν αντέχει έναν άνθρωπο ο οποίος αγωνίζεται για την αλήθεια και τη Δικαιοσύνη - που είναι πυρήνας του κράτους δικαίου άρα και της Δημοκρατίας -, να διαμαρτύρεται και να πετυχαίνει μια νίκη εκεί»
Αλέξης Τσίπρας 7
Πεδίο αντιπαράθεσης το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Η «περίεργη» σιωπή του Νίκου Δένδια και τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών
Η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί έως την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου
Σύνταγμα 32