Πολιτική

Συνάντηση Στέφανου Κασσελάκη – Μαργαρίτη Σχοινά για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, είχε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε τη σημασία που έχει η προώθηση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, στη μείωση των βαρών των χωρών πρώτης υποδοχής όπως η Ελλάδα, στην προστασία των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλου και στην αντιμετώπιση των διακινητών.

Τόνισε ότι «ειδικά σε περίοδο κρίσης, η αλληλεγγύη στη φιλοξενία προσφύγων πρέπει να είναι υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη και να βασίζεται σε σημαντικό αριθμό ετήσιων μετεγκαταστάσεων, αλλιώς δεν έχει αξία για τις χώρες πρώτης υποδοχής».

«Πρέπει να κατοχυρώνονται νόμιμες και ασφαλείς οδοί με δίκαιη κατανομή στις χώρες της ΕΕ, όπως και ένας αποτελεσματικός ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών για όσους δεν δικαιούνται άσυλο» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η νέα Συμφωνία πρέπει να προσανατολίζεται στην αντιμετώπιση των δικτύων διακινητών αλλά, κυρίως, στην προστασία των συνόρων με σεβασμό του διεθνούς δικαίου από τα κράτη-μέλη, ώστε να μην επαναληφθούν τα εγκλήματα στη Λαμπεντούζα, στην Πύλο και στο Φαρμακονήσι».

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε, τέλος, ότι στην παραπάνω κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και ο διάλογος για την αναθεώρηση της Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας.

Σχοινάς: Ανάγκη συνολικής, συνεκτικής ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση και το άσυλο

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, με ανάρτησή του στο Twitter, σημείωσε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στις τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις και για την ανάγκη μιας συνολικής, συνεκτικής ευρωπαϊκής πολιτικής για την μετανάστευση και το άσυλο.

«Με χαρά υποδέχθηκα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Στέφανο Κασσελάκη στην πρώτη του επίσκεψη στις Βρυξέλλες. Συζήτηση για τις τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις και για την ανάγκη μιας συνολικής, συνεκτικής ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση και το άσυλο» ανέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 2
Χρυσοχοΐδης για τα επεισόδια στη Νομική Σχολή: Η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους – Τα Πανεπιστήμια δεν εφαρμόζουν τον νόμο του 2021
«Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε μια σχολή χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος είναι», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Επεισόδια στη Νομική Σχολή
Γιατί «έσπασε τη σιωπή του» τώρα, ο Κώστας Καραμανλής – Πλημμέλημα «βλέπει» η κυβέρνηση
Μετά από μακρά σιωπή, κι ενώ από χτες τα κόμματα ξεκίνησαν ήδη να μελετούν την ογκωδέστατη δικογραφία των 59.000 εγγράφων, και τα βίντεο, ο Κώστας Καραμανλής προέβη σε δημόσια δήλωση
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής 1