Κόσμος

Ο Ραμζάν Καντίροφ στέλνει άλλους 3.000 μαχητές στην Ουκρανία

Στο πλευρό της Ρωσίας βρίσκεται ο ηγέτης τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ και είναι έτοιμος να προσφέρει νέα βοήθεια στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Ο τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε χθες Δευτέρα ότι άλλοι 3.000 μαχητές του είναι έτοιμοι να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία, να ενταχθούν σε νέες μονάδες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και της ρωσικής Εθνικής Φρουράς.

Ο κ. Καντίροφ, ο οποίος δηλώνει συχνά «στρατιώτης» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις έχει επικρίνει έντονα τις επιδόσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε αυτή τη σύρραξη, το ζητούμενο είναι να αποκρουστεί η επιθετικότητα της Δύσης.

Οι μαχητές που ετοιμάστηκαν «έχουν τον καλύτερο εξοπλισμό και σύγχρονα όπλα», διαβεβαίωσε ο ηγέτης της Τσετσενίας μέσω Telegram. Επιπλέον, οι άνδρες του έχουν «κίνητρο να φέρουν αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Τον Μάιο, ο Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε πως η Τσετσενία —δημοκρατία της Ρωσικής Ομοσπονδίας— είχε στείλει 26.000 μαχητές στην Ουκρανία από την αρχή της χρονιάς, ανάμεσά τους 12.000 εθελοντές, και ότι 7.000 εξ αυτών συνέχιζαν να πολεμούν εκείνη τη χρονική στιγμή.

Οι αριθμοί αυτοί δεν είναι δυνατόν να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι εκτιμήσεις για τους Τσετσένους που έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία ποικίλλουν. Εξάλλου, έχει αναφερθεί πως σχηματισμοί Τσετσένων συμμετείχαν στον πόλεμο στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Ραμζάν Καντίροφ διαβεβαίωνε πως ομάδα μισθοφόρων της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ —διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία ως την ανταρσία του επικεφαλής της, που αργότερα σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα— συμμετέχουν στην εκπαίδευση των τσετσενικών ειδικών δυνάμεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι συναντά Ευρωπαίους ηγέτες στην ουκρανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον πριν τη σύνοδο με τον Τραμπ
Ο Ουκρανός πρόεδρος και αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσινγκτον για να συντονίσουν τη θέση τους ενόψει της καθοριστικής συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ
Φωτογραφία αρχείου 1
Γαζα: Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός
Ένας αξιωματούχος της Χαμάς υποστηρίζει ότι η οργάνωση έδωσε τη συγκατάθεσή της σε πρόταση που διαβιβάστηκε από μεσολαβητές, η οποία περιλαμβάνει εκεχειρία 60 ημερών και απελευθέρωση ομήρων, σύμφωνα με την Times of Israel
Αεροφωτογραφία της Γάζας 14
«Μεγάλη μέρα στον Λευκό Οίκο» δηλώνει ο Τραμπ πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε στο Truth Social μια πρωτοφανή σύνοδο στην Ουάσινγκτον, όπου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν ενιαίο μέτωπο απέναντι στη Μόσχα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Νροναλντ Τραμπ