Ελλάδα

Ψηλόβραχος: Tο χωριό με την ανεπανάληπτη θέα

Το όνομά του μπορεί να σε προϊδεάσει για το τι θα συναντήσεις. Ο Ψηλόβραχος είναι ένας οικισμός στην Αιτωλοακαρνανία χτισμένος στα 330 μέτρα υψόμετρο που προσφέρει ανεμπόδιστη θέα προς τη λίμνη των Κρεμαστών.

Το χωριό βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση μακριά από την βαβούρα της καθημερινότητας.

Ο Ψηλόβραχος ακουμπά ανάμεσα στα όρια Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά χωριά της περιοχής. Φυσικά, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η θέα που προσφέρει προς τη λίμνη Κρεμαστών.

Αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά χωριά της περιοχής και διοικητικά ανήκει στο Αγρίνιο. Μάλιστα, δεν ονομαζόταν πάντοτε έτσι αλλά κάποτε το χωριό αποκαλούταν Σοβολάκο.

Σήμερα αν βρεθείς στον Ψηλόβραχο θα έχεις την ευκαιρία να περπατήσεις σε γραφικά στενά και να κάνεις πεζοπορικές διαδρομές μέσα στη φύση. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια σύντομη απόδραση όλες τις εποχές του χρόνου.

Tο φθινόπωρο τα χρώματα των δέντρων δημιουργούν εικόνες που μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής. Θαρρείς και το πλάνο έχει ξεπηδήσει μέσα από ένα παραμύθι!

Ο Ψηλόβραχος στην πραγματικότητα αποτελεί ένα φυσικό ταμπούρι στις παρυφές της Τσόκας με λίγους μόνιμους κατοίκους. Στην ουσία μοιάζει να απλώνεται στην πλαγιά και αποτελεί ένα κομμάτι από μια σειρά οικισμών.

Εκτός από τον Ψηλόβραχο, στο βουνό απλώνεται η Αγία Δευτέρα, η Γέφυρα και η Κρύα Βρύση. 

O Ψηλόβραχος φημίζεται για την σπηλιά του ήρωα Καραϊσκάκη καθώς και για την ξακουστή πηγή της Σάγδαρης.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο σασμός για τη βεντέτα στα Βορίζια, οι «συμφιλιωτές» που έφυγαν από τη ζωή και η διαδρομή του 39χρονου προς τον θάνατο
Οι κτηματικές διαφορές ήταν ανάμεσα στα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ των οικογενειών Φραγκιαδάκη και Καργάκη ενώ κάποιοι από τους «συμφιλιωτές» είχαν φύγει από τη ζωή
Πάνοπλος αστυνομικός στα Βορίζια μετά το μακελειό 37
Τη Δευτέρα η κηδεία του 39χρονου που σκοτώθηκε στο μακελειό στα Βορίζια - Χτυπήθηκε από τέσσερις σφαίρες, η δεύτερη ήταν η μοιραία
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φανούρης Καργάκης δέχθηκε σφαίρες στον ώμο, τη μασχάλη και τον θώρακα. «Αστακός» το χωριό από δυνάμεις των ΕΚΑΜ και του ελληνικού FBI
Μακελειό στα Βορίζια
Ανανεώθηκε πριν 52 λεπτά
19