Πολιτική

Κασσελάκης στο βρετανικό κοινοβούλιο: Η επιστροφή των Γλυπτών εκεί που ανήκουν είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους τους Έλληνες

Την επιστολή προς τις αρμόδιες επιτροπές του βρετανικού κοινοβουλίου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που συνέταξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα.

Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στην ΚΟ, έχει καλέσει τους αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας, να αποστείλουν από κοινού την εν λόγω επιστολή για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

https://twitter.com/skasselakis/status/1730273058118664488?s=48&t=JSDrvE-U3Tu2wgTBt5phDQ

«Η επιστροφή τους εκεί που ανήκουν είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους τους Έλληνες και αυτός είναι ο λόγος που η έκκλησή μας βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών φωνών στο Ηνωμένο Βασίλειο», γράφει μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

Επίσης, εκφράζει την «απογοήτευση και ενόχληση», εκ μέρους όλων των αρχηγών «για την απόφαση του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, κ.κ. Rishi Sunak, να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό».

«Η κίνηση αυτή είναι απαράδεκτη και υπονομεύει τις κατά τα άλλα άριστες ελληνοβρετανικές σχέσεις. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ανεξάρτητα από το ποιος κατέχει το αξίωμα, έχει κάθε δικαίωμα να υποστηρίξει ενεργά και δημόσια την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και να συζητήσει το θέμα με τον Βρετανό ομόλογό του», σημειώνει.

Δείτε εδώ την επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Παύλος Μαρινάκης για ΕΡΤ: Αυξήσεις, σύγχρονη οργάνωση, επιβράβευση και αξιοποίηση στελεχών
Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, βελτίωση της εισπραξιμότητας του ανταποδοτικού τέλους με κυριότερη τον έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές, των καταστάσεων που παραδίδουν οι πάροχοι ενέργειας
Παύλος Μαρινάκης 1
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης της Chevron – Διατηρούμε διαύλους και σε Τρίπολη και σε Βεγγάζη
Για το θέμα της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ο Υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι «θα υπάρξει σύντομα παρέμβαση της Αιγύπτου στην κατεύθυνση που επιθυμεί η Ελλάδα»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 1