Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει το ακλόνητο φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Αυτό καταδεικνύει μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos μόλις πέντε μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με τον Ντόναλντ Τραμπ να παραμένει το ακλόνητο φαβορί για το χρίσμα του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο προτιμώμενος υποψήφιος για το 49% των αυτοαποκαλούμενων Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με την έρευνα. Η πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι κερδίζει τη στήριξη του 12% των Ρεπουμπλικανών και ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις του 11%.

Ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασουάμι εξασφαλίζει τη στήριξη του 4% των Ρεπουμπλικανών, ενώ κανείς άλλος υποψήφιος δεν λαμβάνει ποσοστό άνω του 2%, βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης. Ένα ποσοστό 18% των ερωτηθέντων λέει πως δεν γνωρίζει ποιον υποψήφιο θα επιλέξει.

Η δημοσκόπηση με τη συμμετοχή 1.941 αυτοαποκαλούμενων Ρεπουμπλικανών διεξήχθη σε ολόκληρη τη χώρα, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν προβλέπει απαραίτητα ποιος θα επικρατήσει στις προκριματικές εκλογές την προσεχή Δευτέρα στην Άιοβα, την πρώτη από τις πολιτείες που θα αποφασίσουν για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, σε μια εκλογική διαδικασία η οποία θα καθορίσει ποιος θα επιχειρήσει να ανατρέψει τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Τα ευρύτερα χαρακτηριστικά της κούρσας έχουν ελάχιστα αλλάξει από το καλοκαίρι, ακόμα κι αν οι νομικές προκλήσεις για τον Ντόναλντ Τραμπ έχουν αυξηθεί και οι αντίπαλοί του διεξάγουν εδώ και μήνες προεκλογικό αγώνα.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις των Reuters/Ipsos, που διεξήχθησαν από τον Αύγουστο, έχουν καταδείξει ότι ο Τραμπ εξασφαλίζει τη στήριξη περίπου του 50% του εκλογικού σώματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Στο μεταξύ, οι αντίπαλοί του έχουν αποτύχει να καταγράψουν πρόοδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης