Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Τι συζητήθηκε

Την συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχαν συναντηθεί πριν δέκα ημέρες και έγινε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχουν οι δυο πλευρές και πριν έρθει στην επιφάνεια το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου αρνείται πως έγινε οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα του γάμου ανάμεσα στα ομόφυλα ζευγάρια που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και στους κόλπους της Εκκλησίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ανάμεσα στους δυο πλευρές ήταν η φοιτητική στέγη, η υπογεννητικότητα και η στέγη για τα νέα ζευγάρια.

Η Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει εκτάκτως για το γάμο ανάμεσα στα ομόφυλα ζευγάρια

Η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 με αντικείμενο συζήτησης ο γάμος ανάμεσα στα ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου,.

Η συνεδρίαση θα γίνει στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξένησε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Λυκ Φρίντεν στην Τήνο – Δείτε φωτογραφίες
«Η φιλία μεταξύ εθνών και ηγετών είναι τόσο σημαντική σε αυτούς τους απαιτητικούς γεωπολιτικούς καιρούς», έγραψε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου στην ανάρτησή του
Κυριάκος Μητσοτάκης / Λυκ Φρίντεν 21
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Σήμερα η κηδεία του στην Ημαθία – Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων
«Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια», ανέφερε η οικογένεια του
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς 3