Κόσμος

Ερυθρά Θάλασσα: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο Zografia

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στο ελληνόκτητο πλοίο Zografia στην Ερυθρά Θάλασσα έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ.

Το πλοίο, υπό σημαία Μάλτας, χτυπήθηκε από πύραυλο των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα το μεσημέρι της Τρίτης (16/01/2024) και ανήκει στην εταιρεία «Vulcanus Technical Maritime Enterprise» με έδρα στην Αθήνα.

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο πλοίο με ναυτικούς πυραύλους αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει άφορτο από το Βιετνάμ με προορισμό το Ισραήλ όταν χτυπήθηκε και παρά το πλήγμα, συνέχισε την πορεία του προς το Σουέζ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Washington Post: Το καθεστώς στο Ιράν θα μείνει στην εξουσία εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Οι Άραβες σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι και οργισμένοι, καθώς έχουν δεχθεί επιθέσεις αντιποίνων από ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους και drones
Φρουροί της Επανάστασης