Κόσμος

Τουλάχιστον 10 νεκροί από αεροπορικό πλήγμα στη Συρία – Η Τεχεράνη κατηγορεί το Ισραήλ και απειλεί με αντίποινα

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σκοτώθηκαν νωρίτερα, στο αεροπορικό πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ εναντίον εντός κτιρίου στη Δαμασκό, στη Συρία σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό της ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο απολογισμός ανήλθε από τους έξι στους 10 νεκρούς αφότου ανασύρθηκαν πτώματα που βρίσκονταν κάτω από τα χαλάσματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με έδρα το Λονδίνο, η οποία διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία.

Απειλούν με αντίποινα

Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι έκανε την επίθεση που οδήγησε στον θάνατο τεσσάρων Ιρανών στρατιωτικών αξιωματούχων στη Συρία και το απείλησε με αντίποινα «την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο μέρος», σύμφωνα με μια ανακοίνωση της ιρανικής διπλωματίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Κανανί «καταδίκασε απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια του σιωνιστικού καθεστώτος», που αποτελεί «μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξαπλωθεί η αστάθεια και η ανασφάλεια στην περιοχή».

«Πέραν της πολιτικής, δικαστικής και διεθνούς καταδίωξης αυτών των επιθετικών και εγκληματικών ενεργειών, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στην οργανωμένη τρομοκρατία του πλαστού σιωνιστικού καθεστώτος την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο μέρος», συμπλήρωσε.

Ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ένα από τα θύματα είναι ο «στρατηγός Σάντεχ Ομιντζάντεχ, υπεύθυνος στη Συρία της υπηρεσίας πληροφοριών για τη Δύναμη Κουντς», τον υπηρεσιακό βραχίονα για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό του Ιράν. Αυτή η πληροφορία δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί.

Για τον εκπρόσωπο τύπου της ιρανικής διπλωματίας «η συχνή παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και η κλιμάκωση των επιθετικών και προκλητικών ενεργειών εναντίον διαφόρων στόχων» σε αυτή τη χώρα καταδεικνύουν «την αδυναμία και απόγνωση» του Ισραήλ «στο πεδίο της μάχης εναντίον των δυνάμεων αντίστασης στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη τις τελευταίες 100 ημέρες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Συναγερμός μετά την πτήση ύποπτων drones πάνω από φάλαγγα αρμάτων Leclerc
Οι γαλλικές αρχές διεξάγουν έρευνα μετά την πτήση ύποπτων drones πάνω από ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων μια μονάδα παραγωγής πυρίτιδας και μια φάλαγγα αρμάτων μάχης Leclerc
Ένα γαλλικό άρμα μάχης Leclerc
Βατικανό: Ο Ιησούς δεν εμφανίστηκε σε μικρή πόλη στη Γαλλία – Ο πάπας Λέων βάζει τέλος σε «μύθο» δεκαετιών
Το Βατικανό έβαλε επισήμως τέλος στις φερόμενες εμφανίσεις του Ιησού στο Ντοζουλέ, στη βόρεια Γαλλία, τονίζοντας ότι αυτές οι αφηγήσεις δεν πρέπει να θεωρούνται αυθεντικές από τους καθολικούς πιστούς
Ο Πάπας Λέων
Βρέθηκε το μαύρο κουτί του τουρκικού C-130 που συνετρίβη στη Γεωργία - «Στείλαμε 46 άτομα για να ερευνήσουν το δυστύχημα»
Όπως είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μια ομάδα που απαρτίζεται από 46 άτομα, εστάλη από την Τουρκία για να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης από κοινού με τις γεωργιανές Αρχές
Τουρκικό C-130 συνετρίβη στη Γεωργία 6