Ελλάδα

Χαλκίδα: «Αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία» – Το απειλητικό μήνυμα της 39χρονης

Δεν χωράει ανθρώπου νους το έγκλημα που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (20.1.2024) στη Χαλκίδα, όταν ένας 43χρονος άνδρας έπεσε νεκρός από τα χέρια μιας 39χρονης, η οποία του είχε στήσει καρτέρι και τον σκότωσε με δύο μαχαίρια μπροστά στα έντρομα μάτια της γυναίκας του. 

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται λίγες ώρες μετά το έγκλημα στη Χαλκίδα. Όπως έγινε γνωστό η 39χρονη ήταν σύζυγος του καλύτερου φίλου του και τον παρενοχλούσε για χρόνια. Μάλιστα, το θύμα το 2021 είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Αθανάσιος Τάρτης μίλησε στην τηλεόραση του Mega εξηγώντας όλα όσα προηγήθηκαν του άγριου φονικού. Σημειώνεται πως ο αδερφός του άτυχου 43χρονου μίλησε στο newsit.gr για το έγκλημα λέγοντας πως γνώριζε για τις εμμονές της 39χρονης και πριν από δύο χρόνια ο άτυχος άντρας του είχε εκμυστηρευτεί ότι τον ενοχλούσε και μαζί είχαν πάει στον δικηγόρο. 

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά το γάμο του θύματος εξήγησε ο κ. Τάρτης: «Τέλος του 2021, αρχές του 2022 ήρθε στο δικό μου γραφείο το σημερινό θύμα προσπαθώντας να βρει λύση στις απειλές που δεχόταν από την σημερινή δράστιδα. Εγώ ο ίδιος είδα στο κινητό του θύματος που του είχε στείλει μήνυμα και του έλεγε: “αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία”».

Ο δικηγόρος σημειώνει πως η οικογένεια της 39χρονης είχε ενημερωθεί για την παρενόχληση που δεχόταν ο 43χρονος: «Για την παρενόχληση αυτή ήταν ενήμερη η γυναίκα του θύματος και μετά από δική μου συμβουλή ενημερώθηκε και ο κολλητός φίλος του θύματος και σύζυγος της νυν δράστιδος. Η παρενόχληση ήταν ερωτικού περιεχομένου».

Και συμπλήρωσε: «Μετά από παρέμβαση του συζύγου της και φίλου του θύματος στο παρελθόν σταμάτησε τις παρενοχλήσεις. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών ψυχράνθηκαν για λίγο καιρό, γύρω στο 6μηνο. Όμως μετά ομαλοποιήθηκαν οι σχέσεις τους. Οι δύο γυναίκες δεν είχαν καθόλου σχέσεις μεταξύ τους».

 

Ο ίδιος σημείωσε πως σύμφωνα με τη γυναίκα του θύματος από τότε μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε καμία άλλου είδους επαφή ή παρενόχληση, ενώ τόνισε πως και ο πατέρας της δράστιδος διαψεύδει πως υπήρχε σχέση μεταξύ του θύματος και της δολοφόνου του.

Ο δικηγόρος αποκάλυψε πως το θύμα αναγκάστηκε να φύγει από το χωριό όπου διέμενε, προκειμένου να αποφύγει την 39χρονη.

Ο κ. Τάρτης είπε για την θανατηφόρα επίθεση: «Όλες οι μαχαιριές ήταν πισώπλατες. Η 39χρονη έφυγε το πρωί από το χωριό, πήρε 2 μαχαίρια μαζί της – μη τυχόν και δεν τις φθάσει το ένα – ήρθε στην Χαλκίδα, αφού είχε παρακολουθήσει όλες τις κινήσεις του 43χρονου και γνωρίζοντας τα ωράριά του. Κρύφθηκε πίσω από το αυτοκίνητο του θύματος. Ήταν μία πολύ σωστά οργανωμένη επίθεση που δείχνει έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη οξυδέρκεια και πολύ καλό σχεδιασμό, πράγμα που σημαίνει ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε ο δικηγόρος της 39χρονης, Θέμης Κωντσιλίδης, ο οποίος διέψευσε ότι η δράστιδα είχε πρόβλημα με εξαρτήσεις, λέγοντας ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις της βγήκαν καθαρές: «Δεν είναι σε πολύ κατάσταση. Ψυχολογικά η κοπέλα δεν ήταν καλά. Μιλάμε για έναν άνθρωπο πολύ πιεσμένο, ο οποίος δυστυχώς δεν άντεξε».

«Ήταν συνέχεια στο σπίτι με τα παιδιά της. Δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα στην κοινωνία και δεν ήταν παραβατικό στοιχείο» σημείωσε.

Σε ερώτηση για το αν η εντολέας του θα ομολογήσει ο κ. Κωντσιλίδης απάντησε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα ως προς αυτό, βρέθηκε στον τόπο (του εγκλήματος) με αίματα, με τα μαχαίρια, δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Τέλος σχετικά με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ο συνήγορος της 39χρονης είπε πως δεν έχει κάποια σχετική ενημέρωση και τόνισε πως μάλλον δεν θα αποφέρει κάτι, καθώς «δεν νομίζει ότι το θύμα και η δράστις είχαν επικοινωνία το τελευταίο διάστημα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει «απερίφραστα» το περιστατικό βίας στη Νομική Σχολή με την εισβολή κουκουλοφόρων
«Φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας»
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στην επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική
«Είχα κατέβει στο υπόγειο αλλά δεν είχα κλειδιά» λέει ο αδερφός του 43χρονου Σπύρου Σέββου που βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του στο Κερατσίνι
Ο 43χρονος «δεν είχε κανένα δάνειο στο όνομά του» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας - «Ακόμα ψάχνουμε τι τον οδήγησε στην αυτοκτονία»
Ο 43χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο υπόγειο του σπιτιού του στο Κερατσίνι 5
Νέα δεδομένα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου - Ισχαιμικό επεισόδιο «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις του 39χρονου
Οι ιστολογικές εξετάσεις εστιάζονται στο συμπέρασμα ισχαιμικού επεισοδίου, δηλαδή να πέθανε ο 39χρονος από κάποιο πρόβλημα στην καρδιά, λόγω εξάντλησης και υποθερμίας
Ο Βασίλης Καλογήρου και το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 2
Η Ειρήνη Μουρτζούκου ξανά μαζί με τη μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη – Που εστιάζονται οι έρευνες για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
Η Ειρήνη Μουρτζούκου είναι ξανά μαζί με την μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη, παρά το γεγονός πως μέχρι και πριν λίγο καιρό την κατηγορούσε...
Ειρήνη Μουρτζούκου