Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Δεν θα τελούσα γάμο ομόφυλων ζευγαριών σε εκκλησία»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δέχτηκε ερωτήσεις για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών και τη στάση της εκκλησίας, μετά τις τελευταίες αντιδράσεις…

Ουδέν σχόλιον από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, σχετικά με το «όχι» της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια. Συγκεκριμένα, ο κ.Ελπιδοφόρος, σε δηλώσεις του λίγο πριν τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Στάθη Κωνσταντινίδη, στο ΥΜΑΘ, σημείωσε ότι η εκκλησιαστική ιεραρχία στην Ελλάδα ήδη αποφάσισε.

«Η Ελλάδα έχει τη δική της εκκλησιαστική αρχή. Η ιεραρχία της Ελλάδος ήδη απεφάνθη και αποφάσισε χθες. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να εκφέρω εγώ οποιαδήποτε άλλη άποψη», ανέφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι στην Ελλάδα η συζήτηση είναι για την βάπτιση των παιδιών, είναι για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Επομένως είναι άλλο θέμα».

Μιλώντας για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, έπειτα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, τόνισε ότι «η τεκνοθεσία είναι ένα εντελώς άλλο θέμα. Εμείς στην Αμερική έχουμε διαφορετικά δεδομένα, διαφορετικές καταστάσεις και διαφορετική Εκκλησία», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα τελούσε σε εκκλησία γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από τον Άγιον Όρος, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε να μην γίνει επίσημη υποδοχή κατά την άφιξή του, ο κ.Ελπιδοφόρος επισήμανε τα εξής: «Με τους ομογενείς, κληρικούς και λαϊκούς, που ήμασταν ως προσκυνητές στον Άγιον Όρος, γίναμε δεκτοί επίσημα, πολύ εγκάρδια, κατά το Αγιορίτικο τυπικό από πέντε Αγιορίτικες Μονές, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Νομίζω ότι η σχέση της ομογένειας του εξωτερικού με το Άγιον Όρος είναι πολύ στενή και πολύ εγκάρδια. Δεν υπάρχει λόγος να διαταραχτεί, ούτε διαταράχθη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι καλλιτέχνες που αποκλείστηκαν στο Ισραήλ - «Πέρασαν πύραυλοι από πάνω μας, είμαστε σε τέσσερα λεωφορεία περίπου 400 Έλληνες»
«Μας έβαλαν σε πούλμαν, δεν ξέρουμε τον προορισμό, στόχος είναι να φτάσουμε στα σύνορα. Μας περιμένουν αεροπορικά αεροσκάφη και boeing», λένε οι Έλληνες καλλιτέχνες για το μακρύ ταξίδι της επιστροφής από τη Μέση Ανατολή
Μανώλης Καραντίνης
1
Ξέσπασε ο Μανιαδάκης στη δίκη για τη Novartis: «Υπήρξε βιομηχανία καταγγελιών εναντίον μου, με διαδοχικές έρευνες – Η καριέρα μου δεν αποκαταστάθηκε ποτέ»
«Μου είπαν ότι θέλουν να καταδικάσουν τη Novartis. Ο Σαράκης μου το είπε και ότι αν καταδικάσουμε την εταιρία θα πάρουμε λεφτά και θα τα φάμε στη Ρωσία»
Δικαστήριο
Πάνω από 160 οδηγοί θετικοί σε αλκοτέστ – Σε σχεδόν 8.000 ελέγχους προχώρησε η ΕΛΑΣ το Σαββατοκύριακο
Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Λεωφόρου Ποσειδώνος, Λεωφόρου Βουλιαγμένης και βεβαιώθηκαν 166 παραβάσεις, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Αλκοτέστ
10
Όλη η δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων που αποτελούνταν από οπαδούς μεγάλης ομάδας – 12 συλλήψεις μέχρι στιγμής
Τα μέλη κατηγορούνται για οργανωμένες επιθέσεις με στόχο οπαδούς άλλων ομάδων αλλά και αστυνομικούς, με χαρακτηριστική περίπτωση τη διαδήλωση για τα δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών
Αστυνομία
9