Κόσμος

Τουρκία: «Αν πλήξουμε τη βάση της Λάρισας, θα είναι άχρηστα τα F-35 της Ελλάδας»

Αναβρασμός επικρατεί στην Τουρκία για το ζήτημα της πώλησης των F-16 από τις ΗΠΑ και την αντίστοιχη πώληση των F-35 στην Ελλάδα, με τους αναλυτές να συζητούν ποιο μαχητικό αεροσκάφος είναι καλύτερο και μάλιστα να αναφέρουν σαν… λύση ένα πλήγμα στη στρατιωτική βάση της Λάρισας.

«Εμείς κάνουμε τη σύγκριση των F-35 με τα F-16 καθώς στην Ελλάδα θα παρχωρηθούν F-35 ενώ στην Τουρκία F-16. Aναρωτιόμαστε ποιο είναι καλύτερο. Δηλαδή είναι καλύτερα να έχει κάποιος εκσυγχρονισμένο F-16 ή μήπως F-35; Ποιο είναι καλύτερο σε επίπεδο μάχης;», είπε ο παρουσιαστής του Haberturk, Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι, και μετέδωσε στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης.

Ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών της τουρκικής αεροπορίας, Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου απάντησε: «Κάνετε μια ερώτηση που η απάντηση πρέπει να έχει πολλές τεχνικές λεπτομέρειες», με τον Ερσόι να επανέρχεται, λέγοντας: «Να σας ρωτήσω απλά όπως το λέγαμε κάποτε μικροί. Ποιο πλακώνει στο ξύλο το άλλο;».

Ο Τοκμάκογλου απάντησε: «Καλά τα λέτε, όμως ο πόλεμος δεν είναι τόσο απλό θέμα. Να σας εξηγήσω. Ας υποθέσουμε πως οι Ελληνες παρέλαβαν τα F-35 και τα μετέφεραν στην βάση της Λάρισας. Κι εσείς πάτε και προκαλείτε πλήγμα στον διάδρομο απογείωσης της Λάρισας. Ε τότε τι θα τα κάνει η Ελλάδα τα F-35; Τα F-35 είναι σαν ρομπότ.

Ουσιαστικά μπροστά σας δεν έχετε μόνο ένα αεροσκάφος αλλά ένα ρομπότ που έχει διασύνδεση με άλλα ρομπότ. Δηλαδή όταν έρθετε αντιμέτωπο με το F-35 δεν έχετε απέναντι σας μόνο αυτό το αεροσκάφος αλλά όλα τα αεροσκάφη που επικοινωνούν και είναι διασυνδεδεμένα μεταξύ τους και τα F-35 και τα υπόλοιπα.

Δηλαδή στην πραγματικότητα απέναντι σας δεν έχετε μόνο ένα F-35 αλλά εκατοντάδες αεροσκάφη», κατέληξε ο Τοκμάκογλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ είχε «διεισδύσει» στο πυρηνικό και αμυντικό πρόγραμμα του Ιράν και συνέλεγε πληροφορίες
Νέα έγγραφα που είδε η εφημερίδα The Times αποκαλύπτουν ότι η Μοσάντ συλλέγει πληροφορίες από το εσωτερικό του εχθρικού κράτους — και ενδέχεται να συνεχίζει να το κάνει.
Xάρτης που απεικονίζει το Στενό του Ορμούζ και το Ιράν
«Ψήνεται» από κύμα καύσωνα η Νότια Ευρώπη – Έρχονται 47άρια σε Ισπανία και Πορτογαλία
Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία είναι οι χώρες που η κατάσταση θυμίζει καμίνι - Κόκκινος συναγερμός για 21 μεγάλες ιταλικές πόλεις, μεταξύ των οποίων Ρώμη, Μιλάνο και Τορίνο
Καύσωνας στο Παρίσι
2