Κόσμος

Φρέντι Μπελέρης: Ψήφισμα «χαστούκι» στην Αλβανία υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με πρωτοβουλία της ΝΔ

Ψήφισμα για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο Βουκουρέστι με πρωτοβουλία της ΝΔ. Όπως τονίζεται στο ψήφισμα, αυτά που έκαναν οι αρχές της Αλβανίας, για να πετύχουν καταδίκη του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας, δεν θα συνέβαιναν ποτέ σε κανένα δικαστήριο κράτους της Ε.Ε.

Ηχηρό μήνυμα στην Αλβανία για την εφαρμογή του κράτους δικαίου εξέπεμψε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με αφορμή την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη υιοθετώντας ψήφισμα με πρωτοβουλία της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, στο Συνέδριο του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου παρουσίασε στην ολομέλεια έκτακτο ψήφισμα της ΝΔ, το οποίο ψηφίστηκε και υιοθετήθηκε από την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα γκρίζα σημεία της υπόθεσης Μπελέρη και επισημαίνεται ότι μετά από 10 μήνες φυλάκισης, το αλβανικό δικαστήριο μόλις χθες (05.03.2024) τον καταδίκασε με ποινή δύο ετών, χωρίς να λάβει υπόψη την ομολογία του κύριου μάρτυρα της υπόθεσης, ο οποίος δήλωσε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να κατηγορήσει ψευδώς τον Μπελέρη. Κάτι που, όπως τονίζεται στο ψήφισμα, δεν θα συνέβαινε ποτέ σε κανένα δικαστήριο κράτους της Ε.Ε.

Επίσης, στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι η Αλβανία, ως χώρα υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε., οφείλει να σέβεται τα αποτελέσματα των εκλογών, να διαφυλάττει το δικαίωμα των πολιτών για δίκαιη δίκη και να προστατεύει τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας.

Επισημαίνεται επίσης, ότι η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά ευρωπαϊκό, καθώς πρόκειται για την εφαρμογή του κράτους δικαίου και τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

«Σε καμία χώρα της Ε.Ε. δεν θα μπορούσε ένας εκλεγμένος δήμαρχος που κατηγορείται με έωλο κατηγορητήριο να φυλακιστεί και να μην του επιτρέπεται να αναλάβει τα καθήκοντά του», ανέφερε χαρακτηριστικά η ΝΔ κατά την παρουσίαση του ψηφίσματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αιματοκύλισμα στην Καμπούλ: 400 νεκροί και 250 τραυματίες μετά την επίθεση του Πακιστάν
Οι πακιστανικές αρχές λένε ότι χτύπησαν με πλήγματα «ακριβείας» εναντίον «στρατιωτικών εγκαταστάσεων» και «υποδομών υποστήριξης τρομοκρατών», οι οποίοι δρουν «εναντίον πακιστανών αμάχων»
Επίθεση του Πακιστάν στην Καμπούλ
Ο Τραμπ θερίζει ό,τι έσπειρε: Η άρνηση των συμμάχων να τον στηρίξουν για τα Στενά του Ορμούζ και η διπλωματική του απομόνωση
Ο Ρεπουμπλικάνος διέταξε να αρχίσει ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν χωρίς να νοιαστεί να το συζητήσει με τους συμμάχους της Ουάσιγκτον και τώρα το πληρώνει....
Ντόναλντ Τραμπ 10
Το «όχι» της ΕΕ στον Τραμπ για πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ προκαλεί τριγμούς στο ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αμφισβητήσει αρκετές φορές την «αναγκαιότητα» της Συμμαχίας και έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από αυτή, αν η Ευρώπη δεν αυξήσει τα κονδύλια για την άμυνα
Στενά του Ορμούζ 21
Washington Post: Το καθεστώς στο Ιράν θα μείνει στην εξουσία εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Οι Άραβες σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι και οργισμένοι, καθώς έχουν δεχθεί επιθέσεις αντιποίνων από ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους και drones
Φρουροί της Επανάστασης