Ελλάδα

Στεμνίτσα, το πανέμορφο χωριό που ήταν κάποτε άτυπη πρωτεύουσα της Ελλάδας

Το κάθε ελληνικό χωριό έχει τη δική ξεχωριστή ιστορία άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο γνωστή. Κάποια από αυτά τα χωριά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο κατά την ελληνική επανάσταση αλλά και στην πορεία του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

Ένα από αυτά είναι ένα πανέμορφο ελληνικό χωριό το οποίο αποτέλεσε κάποτε την άτυπη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιόμετρων από την Αθήνα και είναι στην Πελοπόνησο.

Ο λόγος για την Στεμνίτσα. Εκτός από ένα ταξίδι στην ιστορία, θα χαλαρώσεις σε ένα μέρος με μοναδική ομορφιά πνιγμένο μέσα στο πράσινο. Αξίζει ένα τριήμερο εκεί για να γεμίσεις μπαταρίες για ολόκληρο το μήνα.

Η Στεμνίτσα είναι ένα χωριό από αυτά που ναι μεν είναι γνωστά αλλά όχι υπερβολικά τουριστικά. Πράγμα που σημαίνει ότι θα βρεις καταλύματα για τη διαμονή σου όπως το θες αλλά δε θα συναντήσεις πάρα πολύ κόσμο όσο θα είσαι εκεί.

Πέτρινα αρχοντικά, γραφικά σοκάκια και καταπράσινα τοπία συνθέτουν το σκηνικό που θα συναντήσεις. Οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι και θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις καλύτερα την περιοχή της Αρκαδίας πέρα από τη Στεμνίτσα.

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το συγκεκριμένο ελληνικό χωριό αποτέλεσε κάποτε την άτυπη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Κατά τα χρόνια της Επανάστασης, η Στεμνίτσα συνδέθηκε πολύ στενά με μια από τις μεγαλύτερες μορφές του αγώνα, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα αποκάλυψη για τον θάνατο της Μυρτούς στην Κεφαλονιά: Ο 66χρονος είχε στείλει ξανά χρήματα στην 19χρονη
Στο κάδρο των Αρχών, βρίσκεται ο 66χρονος που επικοινώνησε τελευταίος με την Μυρτώ καθώς και ένας «Δημήτρης», που φέρεται να ήταν το όνομα που άκουσε ο 66χρονος λίγο πριν διακοπεί η συνομιλία του με την 19χρονη
Κεφαλονιά Μυρτώ
Για 6η ημέρα μπλοκάρουν το λιμάνι της Μυτιλήνης οι κτηνοτρόφοι - Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις
«Δεν δεχόμαστε να πίνουμε νερό με το αίμα των σφαγμένων ζώων μας» - Την ίδια στιγμή η συνεχιζόμενη επί δέκα μέρες μη τροφοδότηση του νησιού με προϊόντα έχει απορρυθμίσει πλήρως την αγορά
Κτηνοτρόφοι συμμετέχουν στο παλλεσβιακό συλλαλητήριο, εμποδίζοντας τη φόρτωση και εκφόρτωση φορτηγών από τα επιβατηγά πλοία της γραμμής, στο λιμάνι της Μυτιλήνης
Καρέ - καρέ το σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλιούπολη με θύμα 64χρονο οδηγό μηχανής - «Μέσα σε 12 ώρες ο άνθρωπος τέλειωσε» λέει η σύζυγός του
Η Τροχαία Αττικής ζητά τη βοήθεια των πολιτών με ανακοίνωση της προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του οδηγού αυτοκινήτου
Βίντεο από το σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλιούπολη με θύμα οδηγό μοτοσικλέτας