Κόσμος

Το Κρεμλίνο καλεί τον ιδιοκτήτη του Telegram να είναι πιο προσεκτικός μετά το μακελειό στη Μόσχα

Μετά την πολύνεκρη επίθεση σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας, το Telegram γίνεται όλο και περισσότερο εργαλείο στα χέρια τρομοκρατών σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη στρατολόγηση των ενόπλων που επιτέθηκαν εναντίον του συναυλιακού χώρου έξω από τη Μόσχα την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024. Για τον λόγο αυτό κάλεσε τον ιδιοκτήτη της, Πάβελ Ντούροφ, να είναι περισσότερο προσεκτικός και να μην επιτρέπει τέτοιου είδους συνομιλίες τρομοκρατικού περιεχομένου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Life ότι δεν υπάρχουν σχέδια αποκλεισμού της εφαρμογής, η οποία είναι σημαντικός διακινητής ειδήσεων στη Ρωσία και ανά τον κόσμο, αλλά ότι ο Ντούροφ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός.

«Θα περιμέναμε μεγαλύτερη προσοχή από τον Πάβελ Ντούροφ, γιατί αυτή η μοναδική και εξαιρετική πηγή, από τεχνολογικής πλευράς, η οποία έχει αναπτυχθεί, στην πραγματικότητα, ενώπιον της δικής μας γενιάς, γίνεται όλο και περισσότερο εργαλείο στα χέρια τρομοκρατών, χρησιμοποιείται για τρομοκρατικούς σκοπούς», είπε ο Πεσκόφ.

Η εφαρμογή Telegram, που εδρεύει στο Ντουμπάι, ιδρύθηκε από τον Πάβελ Ντούροφ, ο οποίος εγκατέλειψε τη Ρωσία το 2014 αφού έχασε τον έλεγχο της προηγούμενης εταιρείας του.

Ο 39χρονος Ντούροφ, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Ρωσία, ζει στο Ντουμπάι και έχει διπλή υπηκοότητα–των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Γαλλίας– σύμφωνα με την Telegram.

Ο Ντουρόφ εκτιμάται ότι διαθέτει περιουσία 15,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι οι δράστες είχαν στρατολογηθεί μέσω ενός ριζοσπαστικού δικτύου στο Telegram που ανήκει στην οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος της Επαρχίας Χορασάν» (ISIS-K).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρές χιονοπτώσεις στην Ιαπωνία στοίχισαν τη ζωή σε 30 ανθρώπους – Στα 4,5 μέτρα το ύψος του χιονιού
Η κυβέρνηση στην Ιαπωνία έδωσε εντολή στο στρατό να βοηθήσει τους κατοίκους στην επαρχία Αομόρι - Μια γυναίκα 91 ετών βρέθηκε θαμμένη στα χιόνια μπροστά στο σπίτι της
Φονικές χιονοπτώσεις στην Ιαπωνία
FT: Ουκρανία, ΕΕ και ΗΠΑ συμφώνησαν σε σχέδιο για την επιβολή εκεχειρίας με τη Ρωσία – Η τριπλή αντίδραση σε περίπτωση παραβίασης
Το σχέδιο συζητήθηκε επανειλημμένα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο μεταξύ Ουκρανών, Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων και προβλέπει πολυεπίπεδη αντίδραση σε περίπτωση παραβίασης μιας ενδεχόμενης ανακωχής
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν έδωσε εντολή για άμεσες διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ: «Υπάρχει το κατάλληλο κλίμα»
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πεπεισμένος ότι υπάρχει πιθανότητα οι ΗΠΑ να καταλήξουν σε συμφωνία με το Ιράν, έπειτα από πολλές ημέρες που οι δύο χώρες αντάλλασσαν απειλές
Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν
Ντόναλντ Τραμπ εναντίον Χάρβαρντ για ακόμη μια φορά: Απαιτεί «χρυσή» αποζημίωση 1 δισ. δολάρια για ζημίες
Αφότου επέστρεψε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2025, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στο Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια της περίβλεπτης Ivy League
τραμπ